家用美容儀討論

1001 回覆
97 Like 12 Dislike
唔該諗下先
唔知同gold2比差得遠唔遠
始終gold2個部折完38xx到咋
佢哋唔知點解次次都喺大陸出新機先 英國官網係有delay
啱啱先留意到係香港官網上年仲要特登用集運喺英國寄過嚟
想問vx gold2邊度賣38xx
望完currentbody 同官網唔覺眼
港版唔知要等幾多年先出現….

日版 made in japan ,港版應該都係,如果會出既話

但我自己覺得幾千蚊野,有保養好緊要,所要買國行made in china 都無所謂
foreo洗面機真係幾好用
我就係係英國官網搵唔到
本身唔知香港有官網
Currentbody有discount code 呀
TAKE550
絲打都有興趣?
有興趣呀
我頭先google左一輪 發現香港開左門市

如果有9折 部VX2都係$41xx
而家心大心細
Tripollar Stop V熱得好慢 每次都碌好耐
好難揀
電動微針有冇邊隻推介
想知用led mask會唔會令d雀斑更深色?
lm
你哋通常幾耐用一次?官方好似話日日用都得,有啲人又話用太密會過度清潔
我只要有出街 又唔太敏感就會用覺得用完明顯乾淨啲
咩牌子
想請教下各位
之前見有討論話用tripollar要小心唔知咩三角位?
呢啲安全問題搞到我成日唔知買唔買好 驚手殘仲衰
用咗兩個月,唔覺有
我都買左tripollar 其實應該碌邊位可以減法令紋同雙下巴?
呢幾年都買左幾部美容機,除左部垃圾導入導出機係冇鬼用之外,其他我都覺得ok 但個人中意買單一功能嘅美容多啲,感覺會專業啲

Tripollar X
Tripollar X 配medicube 新出個款骨膠原gel用係勁正,之前用原廠個款gel勁難洗又勁焗,次次做完都好易爆瘡。但用medicube呢款係好易洗,同埋導熱都ok。Tripollar雖然好煩,但用完皮膚真係睇落會緊緻左,望落冇咁攰咁,毛孔都睇落細啲。缺點係要插電用+認真照住鏡咁碌好哂時間。不過插電啲RF能量會大啲同stable啲。

Foreo Bear 微電流機
呢部野好處係可以用自己護膚品做導電,用落都幾舒服,下顎線睇落會sharp啲啲。

Foreo mini 3 洗面機
呢部野只適合皮膚屏幕完美嘅人,同埋都唔推薦成日用,驚會破壞skin barrier。我次次用完(勁輕力用)都會甩哂皮,睇返皮膚科都話唔推薦洗面機,人類皮膚最安全嘅狀況係留返少少天然油脂係到做保護,反而洗得太乾淨係對皮膚唔好。詳細可以睇睇台灣好出名嘅皮膚科醫生陳皮嘅文章。所以依加都係偶然先會用下係t-zone

Plabeau等離子機
洗完面直接用,用完個導頭真係會有層黃黃地嘅野,可以日日用,碌住手機用都得,好方便,用完佢上後續護膚品會易啲吸收,皮膚白淨啲。但最大感覺係有濕疹用佢真係會改善到,試過屋企人身體爆濕疹,我叫佢得閒無事掃下,一星期後真係好返好多。缺點係部野QC好差,我好多朋友買完都要換機。

Medicube 水光機
呢排新買嘅美容機,意外地好驚喜!我覺得用落真係有啲似係出面做無針水光機嘅感覺,有啲啲電壓嘅感覺。仲要用完個下皮膚真係會變到好韓國水光肌個種反光感,好正!就算用水洗臉,都會有種緞光感,好似皮膚好好咁。呢種效果大概會維持1-2日,但呢部機可以日日用,所以都好值得投資。

自己覺得最值得投資買嘅係tripollar>foreo bear>medicube水光>plabeau

基本上有呢4部都夠做home facial另外最近想買currentbody LED mask, 但又驚傷眼
想問臉部肉多想防下垂,有邊隻好用?應該要提拉定膠原蛋白?
用currentbody個陣可以搵野遮眼先照應該唔會傷眼掛
想問下bear電流有冇感覺架?好驚好似以前咪有啲整人嘅電人玩具咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞