家用美容儀討論

1001 回覆
97 Like 12 Dislike
你出去做咩treatment 啊?
用緊Philips,都唔錯
咩都試下hifu rf
驚齋屋企做機唔夠勁
之前做過眼袋槍,一啲用都無
咁絲打你本身眼部有冇細紋架? 想知有冇效果
今日啱啱用咗第一次current body led eye mask, 我敷住眼膜用,試吓日日用,一個月後上來包膠
搵日放假試埋個tripollar eye
遲啲有消費卷想攞黎買美容儀,買咩好
眼袋真係好難解決
望落唔太浮腫當贏咗
未身有細紋 雖然依加都仲有 但淡過之前少少
但我覺得淡咗主因未必係因為部機只係有幫助
係咪之前買set送好抵
睇到post 摷返部panasonic eh-xr10 黎用
都成半幾年前買,但人懶
唔係D做幾次就會有wow效果嘅機
但個陣呀媽話我蘋果肌飽滿咗
我一樓介紹嗰啲
LM
窮撚打算等到有折再買LED mask
上年六月趁官網有半價買咗Tripollar VX Gold
堅持到每個禮拜用2-3次 塊臉係firm咗好多法令紋都淡到少少 但唔會冇晒
去到Gold呢代加熱其實好快 成塊臉連頸都係十零分鐘搞掂(雖然之後要抹機頭+洗臉都係煩煩哋
見而家最新嗰部envig edge唔駛落gel 又3-4分鐘就可以照晒成塊臉

另外同樓主一樣心思思想買LED mask 但好貴唔捨得入手住
可能會買stop eye先
同VX同期買嘅nuface mini就開始被我打入冷宮唔係冇效但真係要好勤力用
好似2年前買左部IPL機脫毛
用左排又無用到(我覺得係少左既, 不過懶無再用, 最近又覺得好似生返好多出黎)
本身有做開facial, 不過最近用淨一次, 間野要我join course 先可以用埋個次(佢話過期啦), 勁嬲, 唔join, 一個course都成皮(彩光打斑)

跟住上2星期, 心郁郁見到屋企部脫毛機又找返出黎用
佢本身有脫毛+嫩膚
咁就順手嫩膚係塊面度(其實好鬼驚, 雖然佢係用部機最底既1度(嫩膚得1項可以揀)
先試左一邊, 有咩事都係一邊啫
雖然佢話嫩膚, 不過都即時見到有liftup, jawline出返黎
心諗, 到底係機, 定係護膚品既效果(咁緊係機啦, 護膚品查極都唔會即時見效到咁, plus對上一次facial 已經係上年8月)
估唔到用係面都OK, (嫩膚mode之前都係用係手同腳)
但唔會去到斑啦應該
lux+ marasil
但envig edge好似無DMA?
係 但唔駛用gel又咁快真係幾吸引不過我點都用到部gold打柴先換
我都心思思想買部tripollar vx stop gold2
係咪一定要用黃金個隻gel? 一支gel 會唔會好快用完?
唔記得講我仲有用foreo 洗面機同ufo 2 反而我兩部都幾滿意
我敷自己啲paper mask都會用ufo碌一碌 係會吸收快咗
同埋通常敷完mask個包裝入面仲會剩低好多精華㗎嘛 我會留起佢第日搽上面再用ufo碌
唔一定要黃金gel 佢官網個set送兩枝gel都得一枝係黃金
我用咗大半年都未用完一枝每次用好少已經夠
唔該絲打
襯今日currentbody有折好好考慮下先
好似有部stop vx2 仲新啲,黑金色
有新買新
真係好似好正
諗緊等港版定買日版算
但我連官網都搵唔到呢部野 好奇怪
同埋定價都係好似vx gold2 比較貴?
果部好似叫vx2 s
黑粉色
官網有
https://www.tripollar.com.hk/products/tripollar-stop-vx-2
同vx gold 2 比
好似upgrade 左3rd generation Adaptive DMA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞