家用美容儀討論

1001 回覆
97 Like 12 Dislike
我M22 都係阿. LV 1 已經覺得好大感覺
覺得自己廢
幾年前買左FOREO MINI2 洗面 -> 頭幾次洗覺得超有感覺,真係洗完滑嘟嘟勁乾淨!
之後買埋UFO 夫mask,用左佢既mask 黎膚,係吸得快,但如果KEEP 住買佢既mask 用都幾貴,所以有時我會用自己MASK 再+佢部機黎碌當導入
跟住前排諗左好耐買YAMAN M22 定MEDICUBE 個3/4步曲好...
最後基於本人是懶人,怕買完唔用, 所以諗住入手YAMAN 培養下自己係屋企用美容儀既習慣先,遲D更想改善其他問題既話先買MEDICUBE,如果買會先試USSERA 再試EMS /ATS最尾先試BOOSTER
YAMAN 暫時一個禮拜用到2次,不過未係見到好明顯分別,有暗瘡既印位未有淺色有紋既位未有撫平清潔MODE 完塊化妝棉又冇黃色 不過黑頭好似少左,毛孔好似細左 會繼續嘗試
買完M22 又諗買CURRENTBODY 個LED EYE MASK好定FACEMASK 好因為自己面色好似有D暗黃成日好累咁 但最後都係買左EYE,好似自己眼圈問題嚴重D,諗住針對眼做左先睇下有冇效 而依個係我暫時日日都會用既美容儀,因為真係實在太!方!便!釋放雙手做乜都得,照三分鐘就搞掂 雖然未知功效如何,但起碼唔會買返黎唔用,當賺左
我認為買美容儀之前最緊要諗3樣野
第1,知道自己既習慣係點。係懶既唔好以為自己買完一定會日日用,因為慣性係點就係點,除非你受左咩刺激,否則只係自己呃自己
第2,針對自己咩問題而買。唔好人話好就買,人地想去皺唔代表你需要去皺,最緊要了解清楚自己想解決咩問題多D,向住個個方向出手,勤力就是一切
第3,價錢。如果有錢既上面個D唔洗諗咁多,咩都買啦冇咁多錢既就慢慢黎,揀個最想試既試左佢啦
好想知current body eye mask 有冇用
我係用ussera 同booster
太多我應該會懶
yaman 導出未試過有黃色
究竟手法問題定咩原因
想問下係邊支綠茶水?
我都想請教呀 你會用咩水同棉導出
我跟說明書手法+睇左UTUBE D 人示範,開到level5 都冇料到
係我張化妝棉有問題? 定導出水問題?
我開頭以為部機壞壞地,因為用緊CLEAN MODE 都冇咩FEEL,但用到ems 個陣又好有感覺,先諗可能本身個CLEAN MODE 係咁
Instree,我見Dr Dray都有介紹,另外currentbody都專登出左綠茶精華係LED MASK前用
我試過好多組合都唔得
ems 好有感覺+1
所以一定唔係壞機

你導入用咩阿?
我早幾日都係諗緊2揀1
尋日見到Amazon jp 可以直運EH-SR85
退埋稅連運費都係$3800左右
就忍唔住買咗
你m22喺邊買?見豐澤要7980
好唔好用?
我見都幾千
話貴又唔算貴,係怕買完無用
如果無乜用,拎幾千都夠做一次醫美
前排係facesss買左m22 個ems功能提升真係有d料到 不過痛左d
medicube 既Ats 有無comment
我見好壞參半
岩岩買左瘦面+ Ussera 試下先
我有Tripollar vx
用完dma mode個jaw line真係即時firm左
想請教各位
如果想蘋果肌飽滿d/提升d 有冇咩機推介?
利申有ussera,整體皮膚有好左d ,但又冇特別飽滿到
我係巴
用左幾日,個Fd話好似firm咗
想問下如果有包包面 想瘦面
係咪都係age-r同Tripollar之間揀?
EH-SR85跟果枝Gel好少同好快乾
搽完半邊面都未做完就已經乾哂
同埋香港好似買唔到同一款(只搵到白色果枝)
想問吓大家有無推薦其他牌子嘅Gel都啱用?
好吸引 知唔知同 SP 嗰款有咩分別
我都係巴,都覺得係firm咗
想知有冇邊啲對黑眼圈有用機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞