家用美容儀討論

1001 回覆
97 Like 12 Dislike
我覺得2-3係比較舒服嘅範圍想問用緊嘅巴絲平時配合精華真係用足5分鐘?我發現好多時3分鐘左右已經7788,我又唔想再加精華因為本身都落多咗怕太多
我今日用咗一次用slim mode,唔知點解一開始用個口好似有啲金屬嘅味道過咗陣就冇咗,我去google話用microcurrent咁係正常,但我用nuface又好似冇呢個情況

我用level 1 ,電流感覺幾明顯但都舒服嘅,碌過小傷口會有少少刺痛,停喺口附近嗰時啲肉會自己郁郁下好好笑第一次用加埋level 1都唔預有咩效果,不過使用感都良好啲gel係搽落對碌度,貌似幾come用我中途冇補過
好想買部家用HIFU,有冇好介紹
係美容院做過,效果都OK,不過想屋企得閒做下keep住。
會用足5分鐘
有時太重手 其實會潤得滯😂
留名學嘢
之前買咗yaman m21 見佢有埋眼頭同有線
驚無線粒電打柴部機等於廢咗

有用嗰排皮膚好似好啲 (唔知係咪心理作用)
緊緻無咩感覺 可能皮膚未算鬆
但懶開就冇咩再用
睇完呢個post又挑起我條癮想用返
Medicube啲導入凝膠 用完後係咪要清洗 會唔會焗生暗瘡?
我覺得佢透明嗰枝都ok 可以唔洗, 粉色嗰枝太笠
分開早晚用 每次2.5分鐘
大家m22會用咩產品做保濕同導出?
有部叫kiboer 勁平 ard600HKD 我諗住過2日有特價去到9800yen買黎試下 不過搵唔到review咁濟
有無人用過glycel部美容儀
買咗4部曲

想問下booster h 係咪淨係搽精華, 用完booster h 先再用手搽cream? 同埋佢條片重覆幾次, 係咪每次都要重新補精華/cream?

Ussera 係咪唔用喺額頭? 我見佢條片無用喺額頭
呢部我見都有人講佢叉電位係用防水塞 有啲驚
導出用普通toner, neb模式我用toner+精華,都係用平野,因為要用好多先無咁快乾
我都係3 分鐘到咋
如果隔住mask 整 3分鐘之後繼續敷住塊mask? 敷完之後搽精華同cream 仲駛唔駛用booster?
Ussera 可用額頭,但每次唔可以超過十發

Booster 我覺得夠就唔使補,用完都係用手拍下,唔使再搽嘢
隔mask我用到5分鐘因為唔會乾我自己如果敷mask用之後搽嘢就唔用,但應該可以用嘅?
thanks! 即係80發之後再射多10下喺額頭? 我見佢額頭無幫我分section
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞