[清酒撚] 清酒集中討論

1001 回覆
53 Like 3 Dislike
180ml 1500jpy起、你飲你啦
1650,俾多少少喺免稅店720都買到
上個月帶個台灣fd 去築地、一串牛肉串16000yen、海鮮丼6000yen、蟹腳一隻11000yen………
只可以話外國客既錢實在太太太好攢
明劏
出街亂入好過
吹脹係真係有人受,你睇下千客萬來日日爆滿
搵間公司整英文既menu,再請幾個識得基礎英文對話既staff就可以將單價做高3/4倍,d客又笑住食
攢錢真係可以攢得好體面
呢口價,係香港都係三分一支都買唔到,呢到好多師兄流哂口水。
同埋唔好將焦點淨係放係 水墨,下面二款雪之茅舍 號碼酒都係一年一度嘅好酒,香港 (如有) 都係唔平嘅炒酒。

話說早幾日同朋友去咗佐敦嘅一間日式串燒店,諗著叫支清酒啦,一睇個酒牌,乜心情都冇哂,全部都係未聽過嘅三線酒,一滴千山 同埋 信州貓正宗,四合瓶 各要 HK$600 支,最後叫咗啤酒算。呢個師兄見多識廣,有冇人飲過上面兩款?
貓正宗未到三線既都叫小有名氣(樽身design同貓有關銷量一定唔會差得去邊) 但味道偏清新夾居酒屋濃味野未必太夾 香港街鋪200有找 如果日本買1500Yen仲抵
一滴千山未聽過 但google睇睇都係300蚊支
香港地開居酒屋都幾好搵
今日係日本bid左枝陽乃鳥10周年番黎,雖然好柒貴,但終於再見到有1枝諗都唔諗即屌
Y拍bid左枝11000羊未連運,依個價都好抵飲
轉賣不了
陽乃鳥10周年都仲搵到
Y拍買完點返香港
成日會怕上手賣家保存不當 集運又唔會幫你小心處理 所以都唔會外國bid酒返香港
平過香港d酒鋪囉😥😥😥
我用buyee bid,d 架仔都係炒價但平過去酒鋪比人劏
可以同枝15周年擺埋一齊
沒有買賣就沒有傷害
酒鋪起咪有保溫、buyee你就係唔知佢唔點…
香港好似$1100
咁so far飲過幾枝又正正常常,個味同係酒鋪買既又差唔多
同埋包裝就好安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞