發覺恒管仔真係煩過曱甴

1001 回覆
2090 Like 109 Dislike
我中學讀樹仁同OU啲同學九成自嘲居多
唔知點解有堆去咗讀恒管嘅真係好有傲氣 成日話要入big4做mt 又話自己campus靚師資好好

師資其實一般,有三份一既堂都係啲廢柴教
campus靚呢樣我同意既

見HU仔J campus靚真係笑死
新起你想幾肉酸

都係班Mk係度J姐
歡迎繼續狙擊佢地
我入去讀果時又真係無乜mk

絲打畢咗業幾耐?

年幾兩年喇
我幾個月前反過去真係多左好多mk
即刻明點解連登成日要狙擊恒管

Mk睇同類點會覺mk

mk係近呢幾屆多左好多
再早幾屆其實唔mk
第一屆yr1留名
有冇人聽過恆大winson ma賣假鞋 之前secret見到
如果痕大 + 40000
唔止冇人tran走
三大仔都tran入去讀

下年學費加到十萬咪一鳩樣
屌得多口都臭
我都睇化左由佢地慢慢J
反正佢出到黎搵工都係俾人踩住
因為見識少囉
成日拎咩scholarship咩mt offer嚟打飛機
屌你八大一車車咁入啦,八大啲人唔會特登拎出嚟講,因為呢啲嘢好撚平常

人地好鍾意講話唔知邊年有畢業生做到mt/入到ibank

聽過有人話入到Morgan Stanley
做咩位呀
咁耐以來有幾多個入ibank呀

年年都話識人入到架

可能年年都講緊當年既某一條友
打飛機既傳統黎架
都市傳說
恆管 屌你老母廢物堆
睇完呢個post 香港人都係垃圾 差過自己既就踩多兩腳 叻過自己既就爭住含撚

係咁架啦骨子裏中國人性格,政府三萬蚊就引到八大開po屌尻佢地
都市傳說

年年都話識人入到ibank
开新po推,煮撚死頒恒管仔
有個老友以前都係恒商讀預科,幾個A入hku
宜家都唔敢同人講自己讀過,怕俾人誤會係宜家個間恒管
liverpool
睇完呢個post 香港人都係垃圾 差過自己既就踩多兩腳 叻過自己既就爭住含撚

係咁架啦骨子裏中國人性格,政府三萬蚊就引到八大開po屌尻佢地

咁講法 我三大first hons咪搞到呢到d八大垃圾爭我撚黎含
兩年前同某莊個P傾野,遲幾個鐘不特止,傾完之後仲係咁話自己見識多,去過好多地方,係外國讀完書先番香港讀,又話自己同同齡既唔同喎 咁有見識會唔會番香港讀痕大呀 見佢個proud of自己係痕大既樣 咪繼續打飛機囉
兩年前同某莊個P傾野,遲幾個鐘不特止,傾完之後仲係咁話自己見識多,去過好多地方,係外國讀完書先番香港讀,又話自己同同齡既唔同喎 咁有見識會唔會番香港讀痕大呀 見佢個proud of自己係痕大既樣 咪繼續打飛機囉

pround
pound
我中學讀樹仁同OU啲同學九成自嘲居多
唔知點解有堆去咗讀恒管嘅真係好有傲氣 成日話要入big4做mt 又話自己campus靚師資好好

做mt真係未聽過有人得
big4就一年有幾個既
但三大讀acct既講緊九成入到big4

依個係合唔合理既問題

係恆大仔自己衝出o黎柒俾人笑
恆管鯨大個堆都係一撚樣咁煩,然後就到lingu+city,兩間都係好撚煩。反而bu、poly好少見佢地有出黎柒。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞