發覺恒管仔真係煩過曱甴

1001 回覆
2090 Like 109 Dislike
呢個post一定要推撚到去jupas放榜 千祈唔可以畀到時no offer既人盲鐘鐘走咗去報痕管

好心你啦 恆大唔收你就水人入去三大呢d學店 損人不利己 shame on you

恆大係咪不屑參加jupas呢個垃圾制度

冇錯 係垃撚圾 得班死讀書嘅人先入到大學 根本反映唔到我地恆大人真正嘅實力

派唔好定派唔倒offer

係派到ou/lingU

讀LU仲好啦

其實8大tranU tran番8大係難好多,因為政府規定左,唔比ugc咁樣tran. 反而自資學院tran番8大大機會好多嫁. 另外 恒管點都係叫degree, 好聽過asso呢個名,所以啲fd米揀恒管囉

咁tran咗三大未

識人tran左去哈佛

係哈佛黎恒大搶人

Tran走嗰d好快會後悔 哈佛嗰d淨係識打飛機 不學無術 點同我地恆大實幹型大學比
麻省理工學院都做到世界第一
點解恒生管理學院唔可以做香港第一
大家都係學院姐
連登仔可唔可以唔好咁膚淺

咪係 大家都degree 出到嚟咁高咁大

派唔好定派唔倒offer

係派到ou/lingU

讀LU仲好啦

其實8大tranU tran番8大係難好多,因為政府規定左,唔比ugc咁樣tran. 反而自資學院tran番8大大機會好多嫁. 另外 恒管點都係叫degree, 好聽過asso呢個名,所以啲fd米揀恒管囉

咁tran咗三大未

識人tran左去哈佛

Tran哈佛咁眨低自己?

咪當做下善事 普渡眾生囉

其實除左恒大, 其他都唔係大學生, 全部都係垃圾

中肯CHING

無人敢直接回答問題

名不正則言不順 有冇讀過書阿ching

睇果位巴打咁高水平既理解力,應該係恒大既大學生
仲要懶醒咁以為自己問到人口啞啞 , 成陣恒大味滲晒出黎

潛撚埋

恒大專出呢啲高手

留意到間唔中會有恆大仔入嚟挑機 但係唔夠一頁就敗走

中肯CHING

無人敢直接回答問題

潛撚埋

恒大專出呢啲高手

唔洗訓架咩?每個鐘要mon post?

btw, 我一開始已有講邊邊踩對方都有問題
人地八大無踩恒管,點解恒管要咁柒成日同人比?自曝其短

講番city poly,甚至之前ied, 事實就係當時大把呢啲學生都叫自己大學生,當然亦有啲無。不過總有班傻仔覺得當年唔係咁。

即使出黎搵野做,無論咩年代,啲人都會當佢地係大學生

不過唔該搞清楚,我係唔撚接受到紅字果啲on9
屌香港 真正 大學生系UGC DEGREE 個類 或海外回流個類 DEGREE

其它個些都係DEGREE 但只可當進修學士知識之用
其實唔好甘執着大學生 個名 有料自然有花香

充實自己 符合社會需要

死開啦死5毛想玩分化

無人敢直接回答問題

潛撚埋

恒大專出呢啲高手

講番city poly,甚至之前ied, 事實就係當時大把呢啲學生都叫自己大學生,當然亦有啲無。不過總有班傻仔覺得當年唔係咁。

係丫 普遍社會認同你係大學生 你咪係囉 恆大仔自己圍爐吹自己點勁過八大 未正名又話自己大學生 好自然會俾人笑
I大仔都有自知之明好少亂吠呀大佬
但恆大東大樹仁同ou班友真係

潛撚埋

恒大專出呢啲高手

係丫 普遍社會認同你係大學生 你咪係囉 恆大仔自己圍爐吹自己點勁過八大 未正名又話自己大學生 好自然會俾人笑

人地接受到咪得
恒管啲學生去搵野做或者讀上去都會比人話係大學生

但無需要自己拎住個大學生既名自己打飛機仲要寸番八大

以前舊登都無乜人寸恒管
係近年太多呢啲on9係度撩事鬥非先比人地撚雀咁撚

又唔見人地寸東大明大?

潛撚埋

恒大專出呢啲高手

人地接受到咪得
恒管啲學生去搵野做或者讀上去都會比人話係大學生

但無需要自己拎住個大學生既名自己打飛機仲要寸番八大

以前舊登都無乜人寸恒管
係近年太多呢啲on9係度撩事鬥非先比人地撚雀咁撚

又唔見人地寸東大明大?

老實講 出邊公司老一輩根本唔識咩恆管 恆商就識
恆大仔唔知哪兒來的自信 特別出位 之前先有post講過恆大人串過馬撚 串過hku
之前做intern,我同恆大仔一齊做,佢就正正常常咁

但我個朋友另一間又係同恆大仔一齊做,條友串到爆,又成日笑我間U啲人毒,又話我地個科冇出色,商科係皇道

利申8大

但我個朋友另一間又係同恆大仔一齊做,條友串到爆,又成日笑我間U啲人毒,又話我地個科冇出色,商科係皇道

利申8大

好撚on9
咪又係一班讀書唔成
叫佢地去搵工又無能力/無鬥志既廢柴
好在daddy有兩個錢交學費
可以借讀書為名
繼續鳩鳩流流每一day

利申8大

佢地好中意有意無意單打你 如果有嘢你八大唔識 佢識 佢地會追住你嚟咬 痴撚線
咪又係一班讀書唔成
叫佢地去搵工又無能力/無鬥志既廢柴
好在daddy有兩個錢交學費
可以借讀書為名
繼續鳩鳩流流每一day

食屎啦 我靠自己入恆大 恆大唔係個個都收 要interview嫁 daddy都冇幫過我

恒管真係好差 以前到而加根本冇變過
入唔到八大,又想讀大學,又有心讀書既可以下年再考,所以即使係失敗者,都唔一定去自賤學位,好多會用一年時間自修,去掌握返中學課程,發憤圖強,入讀八大
依加八大咁多學位,有心讀既話,熟練中學知識,入到機會唔低,實在無必要浪費時間青春金錢去讀恒大自賤學位

咁究竟咩人會揀恒大自賤學士???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞