發覺恒管仔真係煩過曱甴

1001 回覆
2090 Like 109 Dislike
我中學讀樹仁同OU啲同學九成自嘲居多
唔知點解有堆去咗讀恒管嘅真係好有傲氣 成日話要入big4做mt 又話自己campus靚師資好好
其實真係一DD人
老實講 HSMC師資唔差
有好多都係八大跳過黎
同埋要有博士學位先可以做prof (好似九成以上都係博士)
仲要唔係垃圾菲律賓大學 而係英國美國一D唔差既學校

不過老實講 有D恒管人話自己大學生
呢D多數係上莊個D MK仔MK妹
所以先成日衝出黎 話要享受U life 又話咩同八大一樣
不過佢地成績差到嘔

但我見大部份恒管人都好安於本分
會話自己只係大專生
然後唔會話自己好過八大 因為知咩料

利伸 恒管仔

你點睇Leo Lo?

姐係三大在我腳下個個?
我覺得佢on9囉 搞到恒管比人笑

唔係呀,#1自稱大學生個個

每個人都有唔同既身份認同
佢覺得自己係大學生咪大學生囉
我就只會同人講係大專生
我見到既 10個都係得大概2個會話自己係大學生

其實上得secret講野個D都唔會係摺友啦
吊,樓主你都係葡萄我地恆大姐

你會唔會葡萄非洲既小朋友有泥水飲?
你有本事就入黎我地HSMC campus當住我地5000人面前大聲講

你平時會走入垃圾桶同垃圾傾計?

更正番
個到咁多垃圾
應該係堆填區

肥cal 三個字 堆填區

Calvin sun係恒商出嚟,邊有諗到自己母校會變咗堆填區

Calvin係恆管架咩

恒商
A-Level時代嘅狀元工廠
點知一轉制就變咗自己成日講嘅堆填區
其實真係一DD人
有好多都係八大跳過黎

不過佢地成績差到嘔

會話自己只係大專生

利伸 恒管仔

你點睇Leo Lo?

姐係三大在我腳下個個?
我覺得佢on9囉 搞到恒管比人笑

唔係呀,#1自稱大學生個個

每個人都有唔同既身份認同
佢覺得自己係大學生咪大學生囉
我就只會同人講係大專生
我見到既 10個都係得大概2個會話自己係大學生

其實上得secret講野個D都唔會係摺友啦

見你講嘢正正常常
祝福你快啲脫離堆填區
自資但又無得受政府果3皮野 仲敢自稱大學生 笑到我gap gap 聲

咁講就唔啱啦
至少非洲小朋友唔會覺得自己啲泥水高質過發達國家嘅乾淨水
你有本事就入黎我地HSMC campus當住我地5000人面前大聲講

你平時會走入垃圾桶同垃圾傾計?

更正番
個到咁多垃圾
應該係堆填區

肥cal 三個字 堆填區

Calvin sun係恒商出嚟,邊有諗到自己母校會變咗堆填區

Calvin係恆管架咩

恒商
A-Level時代嘅狀元工廠
點知一轉制就變咗自己成日講嘅堆填區

無錯
預科時代就真心勁
同莊啟程一樣收拔尖會考生

依家

又衝出黎柒
8個恒管仔

你咪又係冇本事先喺度講
你有本事都可以去8大講架

我地恆大唔拉curve
所以我地既first hon先係人中之龍
樓主米成日葡萄我地拉
恒大啲「老師」真係高質
唔知點解有堆去咗讀恒管嘅真係好有傲氣 成日話要入big4做mt 又話自己campus靚師資好好

恆大係咪有咩洗腦課程?

恒管自己facebook都話咩大學五件事/goal for U
班學生聽下聽下就當真
根本非港大中大,同埋asso 仔都係垃圾
其實真係一DD人
有好多都係八大跳過黎

不過佢地成績差到嘔

會話自己只係大專生

利伸 恒管仔

讀左四年都只係會講我讀degree
自己享受hsmc既生活咪得
係度大大聲打J好柒
抵班撚樣比人笑

利申:有上莊有玩ocamp既舊生
恒大啲「老師」真係高質

啲女同學都幾正
間學校幾叻無用 班人廢 一樣都係死
其實真係一DD人
有好多都係八大跳過黎

不過佢地成績差到嘔

會話自己只係大專生

利伸 恒管仔

讀左四年都只係會講我讀degree
自己享受hsmc既生活咪得
係度大大聲打J好柒
抵班撚樣比人笑

利申:有上莊有玩ocamp既舊生

入唔入到ibank?

師資其實一般,有三份一既堂都係啲廢柴教
campus靚呢樣我同意既
根本係學店黎ja ma

師資其實一般,有三份一既堂都係啲廢柴教
campus靚呢樣我同意既

見HU仔J campus靚真係笑死
新起你想幾肉酸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞