發覺恒管仔真係煩過曱甴

1001 回覆
2090 Like 109 Dislike
其實真係一DD人
老實講 HSMC師資唔差
有好多都係八大跳過黎
同埋要有博士學位先可以做prof (好似九成以上都係博士)
仲要唔係垃圾菲律賓大學 而係英國美國一D唔差既學校

不過老實講 有D恒管人話自己大學生
呢D多數係上莊個D MK仔MK妹
所以先成日衝出黎 話要享受U life 又話咩同八大一樣
不過佢地成績差到嘔

但我見大部份恒管人都好安於本分
會話自己只係大專生
然後唔會話自己好過八大 因為知咩料

利伸 恒管仔

讀左四年都只係會講我讀degree
自己享受hsmc既生活咪得
係度大大聲打J好柒
抵班撚樣比人笑

利申:有上莊有玩ocamp既舊生

入唔入到ibank?

入到big4果啲以我所知大部份靠關係
根本係學店黎ja ma

大學嚟架!就叫佢大學店啦
根本係學店黎ja ma

大學嚟架!就叫佢大學店啦
其實真係一DD人
有好多都係八大跳過黎

不過佢地成績差到嘔

會話自己只係大專生

利伸 恒管仔

咁我都知實係間間大學都有正常/唔正常人
但你地恆管班mk真係成日衝出來柒,唔怪得其他人屌

我覺得係咁岩比你地揾到姐

因為只有on9仔先會周圍串柒柒,我信恆大有正常安份守己嘅人,佢地有自知之明唔好衝出黎柒,自然有人尊重佢,我地都無咁得閒笑柒呢啲人,只不過三大在我腳下呢啲人,唔屌唔得
一向都話自己用三十萬黎買學位
利申 恒管仔
老老柒柒恆大仔乖乖地扮多幾年大學生
之後出黎做啲低技術勞工
其實真係一DD人
有好多都係八大跳過黎

不過佢地成績差到嘔

會話自己只係大專生

利伸 恒管仔

係度大大聲打J好柒
抵班撚樣比人笑

入唔入到ibank?

讀恒管送唔送關係
啲女痕唔痕?
HSMU + 4萬一年
HSMU > 八大
Pound of my school
你有本事就入黎我地HSMC campus當住我地5000人面前大聲講

你平時會走入垃圾桶同垃圾傾計?

我中學讀樹仁同OU啲同學九成自嘲居多
唔知點解有堆去咗讀恒管嘅真係好有傲氣 成日話要入big4做mt 又話自己campus靚師資好好

師資其實一般,有三份一既堂都係啲廢柴教
campus靚呢樣我同意既

見HU仔J campus靚真係笑死
新起你想幾肉酸

都係班Mk係度J姐
歡迎繼續狙擊佢地
我入去讀果時又真係無乜mk
老老柒柒恆大仔乖乖地扮多幾年大學生
之後出黎做啲低技術勞工

人地入big4架
指揮班三大仔做嘢
其實真係一DD人
有好多都係八大跳過黎

不過佢地成績差到嘔

會話自己只係大專生

利伸 恒管仔

係度大大聲打J好柒
抵班撚樣比人笑

入唔入到ibank?

讀恒管送唔送關係
啲女痕唔痕?

鬼知咩
你問班mk
唔知點解有堆去咗讀恒管嘅真係好有傲氣 成日話要入big4做mt 又話自己campus靚師資好好

新起你想幾肉酸

都係班Mk係度J姐
歡迎繼續狙擊佢地

絲打畢咗業幾耐?
下 恆大學費幾多
拎7/8個船 得咁少
我hkcc聽fd講 學校一個30k 政府50k 加埋都80k
(ps.本身有份但quit左升hku)

新起你想幾肉酸

都係班Mk係度J姐
歡迎繼續狙擊佢地

絲打畢咗業幾耐?

年幾兩年喇
我幾個月前反過去真係多左好多mk
即刻明點解連登成日要狙擊恒管
仆你個街 地鐵咁多廣告 姐係政府送錢比人做marketing ???
好撚心就唔好成日昆鳩d讀唔到嘅人死都要去讀大學啦 仲要係所謂嘅大學
人地美國(咩記得咩洲)洲長都叫人去讀大學不如去做水喉匠
我就睇唔到香港真係需要咁多呢d 唔岩讀書又死都要讀嘅人 根本降低哂成個社會嘅生產力
睇完呢個post 香港人都係垃圾 差過自己既就踩多兩腳 叻過自己既就爭住含撚
階級觀念重到呢
pound of you
之前返工有條友係讀恒管,佢話同啲親戚會話自己係讀緊大學課程
我心諗 係咪咁想扮大學生
仆你個街 地鐵咁多廣告 姐係政府送錢比人做marketing ???
好撚心就唔好成日昆鳩d讀唔到嘅人死都要去讀大學啦 仲要係所謂嘅大學
人地美國(咩記得咩洲)洲長都叫人去讀大學不如去做水喉匠
我就睇唔到香港真係需要咁多呢d 唔岩讀書又死都要讀嘅人 根本降低哂成個社會嘅生產力

其實有個degree係緊要既,當大家無明確目標第日做咩既時候

當然,如果有中意既專科讀就肯定狗衝啦
如果痕大 + 40000
唔止冇人tran走
三大仔都tran入去讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞