發覺恒管仔真係煩過曱甴

1001 回覆
2090 Like 109 Dislike
珠海新校舍都吹左最少5,6年先真係搬
痕大升格咁大件事無返10年都唔得啦
快架啦都吹左4年啦
珠海新校舍都吹左最少5,6年先真係搬
痕大升格咁大件事無返10年都唔得啦
快架啦都吹左4年啦

恒管有宿舍🤔
恆大唔搞學店 可以考慮下轉型做傳銷 洗腦一流
想當年恆商同莊啟程幾風光,
一個Al收左皮就變左老鼠

好似莊啟程咁咪幾好 做咩學士

跟本就係,要係香港搞私立大學一定要
投資一大筆錢行精英制,
無論校舍師資都要一開始用錢揾比較好,
要同時教同research都做得好,
捱返個357年等行業入面有自己出嘅精英再
提拔後輩先係正道。
冇咁大個頭又想搞到同人八大齊名
最後只會倫為ou 東大之流。
當然恆管同莊啟程都係揾錢,
但人地冇棄己之長取己之弱,
比你揾多幾年錢仲唔改善返啲質素,
慢慢啲人就會將你同化為爛鬼high diploma

恆大個名開始臭
恒管其實唔差
但衰左係only 開全商Degree

至少開埋文理學院先多元化

有喇宜家
但都係呢兩年嘅事

有工程?

咁又無
但開左都無人敢讀啦

好開唔開開精算
廣州恆大vs腥港痕大
第一屆grad個啲先慘

怪唔之得唔拉curve,年年啲勁人都tran曬去city
第一屆grad個啲先慘

點解city收咁多恆管人?
成日聽人話恆管tran city,好少聽人講tran poly/bu

City同poly多位 每年有成千個non jupas位
第一屆grad個啲先慘

成日聽人話恆管tran city,好少聽人講tran poly/bu

一間自資界打飛機第一
一間大學界打飛機第一
第一屆grad個啲先慘

口裏說不 有料嘅都tran走哂啦
第一屆grad個啲先慘

一間自資界打飛機第一
一間大學界打飛機第一

bba啲友真係年年都一車人tran去city
其他科好似journalism咁真係好少tran得走
其實你地唔洗咁介意
出到來做野會見真章
8大做唔到野既都大有人在
乞食科一大堆
東大開大個名唔好聽
不過都起碼叫有醫療
恆管我唔清楚
不過佢地都成日吹到畢業就係商界精英咁
有冇做緊相關行業既人講幾句

識幾個頭兩屆grad 話起步搵工無乜困難 都揸住幾份工揀 可能因為佢地本身痕管grad都1st hon 又多intern portfolio幾好
但佢地都話邊間出嚟都好 唔讀下postgrad 繼續升就好快俾人淘汰

至於恒管啲學渣就唔知了
利申 恒管仔 過3
恒管其實唔差
但衰左係only 開全商Degree

至少開埋文理學院先多元化

有喇宜家
但都係呢兩年嘅事

有工程?

咁又無
但開左都無人敢讀啦

恆管都未夠班開理學院

恒管開左個保險及精算degree

戇鳩

恆大仔考得掂精算啲試先算啦 到最後咪又係做曬保險agent

去影印鋪叫老細印番幾百張總經理 區域總經理派比啲親戚朋友 一入保險公司已不下GM

論title: 八大學生就算做mt 快極都要幾年先上到經理級
痕大精英一入保險公司就做到經理
title上痕大>>>>8大

論專業:八大會計工程要捱幾年先有牌
痕大精英未畢業就手執財務策劃 師牌
專業上痕大>>>8大

綜上所述 就業前景:痕大>>>>>>>>>>>8大
第一屆grad個啲先慘

聽聞今年poly cut 左啲non ju
第一屆grad個啲先慘

Oh No 緊急逃生門被封了
第一屆grad個啲先慘

Oh No 緊急逃生門被封了

Poly sf姐 non jupas ugc有cut咩
唔熟商科 但覺得啲恒管人好鍾意喺fb同人講自己有幾勁
中學有幾個師兄入咗hsmc 之後成日喺fb share啲財經新聞 講到自己好似入咗ibank做咁
又寫start working at xxxxx 之後又喺fb個人簡介到寫internship at xxxxx
我讀ust bba個friend話佢地啲工其實好似普通audit嚟 佢話呢啲position狗都唔做
珠海都入左紙申請升大學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞