發覺恒管仔真係煩過曱甴

1001 回覆
2090 Like 109 Dislike
同意。

一見恆管仔CV 即screen out ...
恒管係U咩
其實除左三大
全部都係垃圾,包括搵工
但人地恆管至少intern都有幾多位可以去microsoft 恆生果類等大企業做下實習先lo
一出黎搵工個cv個working experience都叫靚靚仔仔
fresh grad 用2-3份大公司intern experience已經補返學歷同非三大既差距
非3大果d 唔係無既 小lo
至少bu poly 嶺大之流小到仆街
不過如果你係含大又唔努力搵intern
搵工果陣祝你好運

利申:非3大

咩人地恆管?你間恆管下話

飛機文
開樹痕呢三間垃圾真係煩過閪每隔一排就有on9仔衝出來柒
人地東大就唔同,悶聲發大財

agger
其實真係一DD人
老實講 HSMC師資唔差
有好多都係八大跳過黎
同埋要有博士學位先可以做prof (好似九成以上都係博士)
仲要唔係垃圾菲律賓大學 而係英國美國一D唔差既學校

不過老實講 有D恒管人話自己大學生
呢D多數係上莊個D MK仔MK妹
所以先成日衝出黎 話要享受U life 又話咩同八大一樣
不過佢地成績差到嘔

但我見大部份恒管人都好安於本分
會話自己只係大專生
然後唔會話自己好過八大 因為知咩料

利伸 恒管仔

讀左四年都只係會講我讀degree
自己享受hsmc既生活咪得
係度大大聲打J好柒
抵班撚樣比人笑

利申:有上莊有玩ocamp既舊生

入唔入到ibank?

入到big4果啲以我所知大部份靠關係

讀恒管送唔送關係
啲女痕唔痕?

鬼知咩
你問班mk

痕呀,我地啲大學生你夠唔夠quali幫我地𢱑

叫雞會唔會幫隻雞r閪?
其實除左三大
全部都係垃圾,包括搵工
但人地恆管至少intern都有幾多位可以去microsoft 恆生果類等大企業做下實習先lo
一出黎搵工個cv個working experience都叫靚靚仔仔
fresh grad 用2-3份大公司intern experience已經補返學歷同非三大既差距
搵工果陣祝你好運

飛機文

講到似層層咁撚樣
大鳩人最叻
其實除左三大
全部都係垃圾,包括搵工
搵工果陣祝你好運

飛機文

講到似層層咁撚樣
大鳩人最叻

由頭到尾得恆大仔自己up
其實除左三大
全部都係垃圾,包括搵工
搵工果陣祝你好運

飛機文

講到似層層咁撚樣
大鳩人最叻

由頭到尾得恆大仔自己up

唔係讀恆管 但又咁清楚恆大d internship
究竟有幾低賤先會入恆管
是撚但啦
Hku咪又係垃圾

利申hku
其實除左三大
全部都係垃圾,包括搵工
搵工果陣祝你好運

原來我一直讀緊垃圾大學

平心而論 唔會特登走去睇唔起讀恆管或者asso嘅人
但通常係佢地走嚟睇唔起我地
讀大學唔係讀神科嘅都唔代表係垃圾 大學學嘅野唔係淨係一個學位咁簡單 所以個啲「讀大學唔係讀神科就係垃圾」論唔該你地收返先 同樣我相信讀恆管嘅都唔係淨係得到個degree咁簡單 為自己讀嘅學校感到光榮係好事 但冇必要為左踩低其他人就講「非3大=垃圾」「非神科=乞食」
有冇人聽過恆大winson ma賣假鞋 之前secret見到

呢個恆管好出名同好樣衰下,好撚多恆大mk仔mk妹崇條7頭

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞