發覺恒管仔真係煩過曱甴

1001 回覆
2090 Like 109 Dislike
恆管鯨大個堆都係一撚樣咁煩,然後就到lingu+city,兩間都係好撚煩。反而bu、poly好少見佢地有出黎柒。

poly 打交咁出名都唔識

Lingu比人笑就有姐
幾時有人出黎打飛機
恆管鯨大個堆都係一撚樣咁煩,然後就到lingu+city,兩間都係好撚煩。反而bu、poly好少見佢地有出黎柒。

Lingu比人笑就有姐
幾時有人出黎打飛機

Lingu仔明明係自嘲之最
樹仁就最清高
之前有條友明明記得佢讀恆管
點知見佢post相著哂綠袍去hightable
心諗唔通佢轉左去kong u
後尾先知含大連呢樣都抄
又抄cu整個photo day
D人grad又學人買哂氣球咁
笑撚死
後尾先知含大連呢樣都抄
笑撚死

恆大件綠袍隻色好唔掂 太青 十足十山寨hku
見到topic 入黎 正評 上一頁
話係大學生既係少數,佢地on9係抵屌
但有好多人睇唔起恒管(會成日話恒管廢),因為始終唔係u,學校校政又垃圾,soc又亂,所以都會串恒管。
認清事實又俾你地話自卑失敗者,咁好難搞喎
讀書差姐
點解會講有幾多人有mt offer/ibanker,其他u平常到唔會講,大佬,你都識講咁恒管唔係u嘛!dse黎講20分以下先會入,三大甚至其他u完全唔會係咁既分,出到黎唔係同一起跑線,究竟有啲咩值得踩?band3學校可能係講有幾多讀到大學,band1名校講幾多有5**,因為入大學係基本,同樣道理

我只係想講,會覺得恒管係u既只係啲on9仔,未見識過社會既on9。
如果香港有班弱智話「共產黨最高!」
之後全世界都以為我地冇思考能力,鍾意china is watching you既感覺,你都覺得無奈啦。

大部分恒管學生都會想番多啲intern,提升人自己少少競爭力,雖然微不足道,但好過咩都冇做過淨係攞住個恒管名去搵工,大家都心知係唔夠人黎,咁又點?頂硬上架啦都係。。。鬼叫你讀書唔夠人叻

好似認真左 因為我就係擔心自己出路既讀書失敗者
後尾先知含大連呢樣都抄
笑撚死

Green gown個下真係打咗個突
知唔知個醜字點寫

Lingu比人笑就有姐
幾時有人出黎打飛機

未聽過有lingu仔打飛機
多數都係自嘲拎U同國師徒弟
後尾先知含大連呢樣都抄
笑撚死

知唔知個醜字點寫

唔好咁啦
人地可能覺得自己係自資界既blue blood
自資界Kong U -> 痕大
Asso界Kong U -> HKCC
mon人地secret mon到屌埋一份
後尾先知含大連呢樣都抄
笑撚死

知唔知個醜字點寫

唔好咁啦
人地可能覺得自己係自資界既blue blood

完美示範著起龍袍都唔似太子
mon人地secret mon到屌埋一份

即刻like左 原來恆大secret咁精彩
其實除左三大
全部都係垃圾,包括搵工
但人地恆管至少intern都有幾多位可以去microsoft 恆生果類等大企業做下實習先lo
一出黎搵工個cv個working experience都叫靚靚仔仔
fresh grad 用2-3份大公司intern experience已經補返學歷同非三大既差距
非3大果d 唔係無既 小lo
至少bu poly 嶺大之流小到仆街
不過如果你係含大又唔努力搵intern
搵工果陣祝你好運

利申:非3大

咩人地恆管?你間恆管下話

飛機文

講到似層層咁撚樣
大鳩人最叻

由頭到尾得恆大仔自己up

年年都識人做Ibank mt
唔知你地笑乜啦

讀書既野個個目的唔同
其實除左三大
全部都係垃圾,包括搵工
但人地恆管至少intern都有幾多位可以去microsoft 恆生果類等大企業做下實習先lo
一出黎搵工個cv個working experience都叫靚靚仔仔
fresh grad 用2-3份大公司intern experience已經補返學歷同非三大既差距
非3大果d 唔係無既 小lo
至少bu poly 嶺大之流小到仆街
不過如果你係含大又唔努力搵intern
搵工果陣祝你好運

利申:非3大

咩人地恆管?你間恆管下話

飛機文

講到似層層咁撚樣
大鳩人最叻

由頭到尾得恆大仔自己up

年年都識人做Ibank mt

恆管認受性高 恆管bba同八大差唔多

Lingu比人笑就有姐
幾時有人出黎打飛機

未聽過有lingu仔打飛機
多數都係自嘲拎U同國師徒弟

Lingu仔幾時有岀過飛機文
自己摺埋係大西北都得罪你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞