Olympus/Panasonic M43用家討論區(23) 幾時到我地有Phase Detect

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
S系 MIC

人地QC唔差

唔似sony期期都出事
想問問有冇人試過日版Olympus 相機
部E-500得英文同日文, 想問吓會唔會update firmware 會有返中文menu?
可能出星際撚下部機睇睇先
畫質無影響我就唔怕

如果OM-5 用新sensor, micro USB無所謂,我即賣OM-1轉。
GX9都係USB C
仲要差EVF

GX9唔係USBC
咁係唔係m43無usbc 細機身
G100?
都係micro-usb

https://page.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/1079516273

GM5個價都幾硬
呢部好少見齊盒私人賣家放無咩點花既機都仲值三千蚊
希望P記唔好放棄細機啦
如果P記出FF版GM5同20 1.7就好
想收集啲意見,麻煩各位幫幫手諗諗
嚟緊去旅行,要影人影景要輕便(應該影人最緊要)
本身有ep5 , 假奶25 1.4 , 17 1.8 , pan12 32
本來想買支45 1.8 ,wide 嘢搵iPhone 影就算
但發現轉盤壞壞地想順便買新body
想問各位有乜購買建議?
唔該晒
諗緊由z5轉會om1
你接唔接受到越玩越細(sensor)先
OM1
點解會想咁做先?係覺得FF乜嘢都又大又重想轉M43定貪新鮮?
買咗先諗啦,咁平
om5 or em5 mark3

冇evf ok就ep7

1245 f4好靚 啱嘅買套裝
https://twitter.com/fujiyacamera_ht/status/1627266746477576192?t=rGr_OCcLkER5mOP-LJnZ7Q&s=19
新マイクロフォーサーズ Panasonic LEICA DG VARIO-ELMARIT 12-35/2.8 ASPH./POWER O.I.S. 好評発売中 https://www.fujiya-camera.co.jp/shop/g/gC4549980689950/
去邊先?
發覺25, 45其實都夠,人多跟本冇得正正經經影大景。
用官方個軟件update,可以加追所有語言
有咩唔同
F4-5.6 係好輕便的zoom set
只要你唔係支支鏡都要2.8
Om1 唔考慮喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞