「月經」移英車主討論區6

1001 回覆
6 Like 9 Dislike
技術討論,我估
倫敦泊街唔近屋企
新牌(佢講左)
MB 本身insurance group 高 (c 仔amg line 再貴啲)
今日quote 聽日開始
禁左好多次
非London
House owner
Double garage

Btw越㩒越貴好on9
咁真係幾over, 越㩒越貴你等幾日會落返啲

btw, 師兄,避震有啲‘凳’,有無同感
冇喎 師兄幾年車
我用開comfort mode 揸同坐都舒服
有D 人話 計埋香港牌齡,唔知丫 ,有無go go van 果D 香港人開黎做?
後避震有少少油漬大唔大件事?
17,上網見好似整體都話偏’凳’,尤其Uk 啲A路比較爛
其他無乜大問題
1.5同2個分別最大係咪牌費同油費?
仲有咩要考慮?唔該巴打
有冇人覺得英國啲道路規劃同分類有啲亂9咁黎
無論鄉間路、市區街道定dual carriageway都可以統一分為A road,仲要唔少70 mph dual carriageway會行行吓突然間有迴旋處同紅綠燈,搞到高速揸揸吓好地地又突然要停又塞
70mph roundabout MK經典
MK係Milton Keynes ?我住南部行A24、A27好鬼多70mph roundabout,規劃條友個腦真係裝屎
原來馬3無1.5, 得2.0
牌費其實差唔多,哩度跟co2/km 計
但保費可能你自己去quote 下價先,馬3馬2應該有分別
油錢睇你平時坐幾多人,揸咩路la, NA車1.5 2.0 分别好少,你坐四個揸馬2用油唔會少過坐兩個揸馬3,但1.5動力感覺會無咩信心
你揀mazda 我諗你可能想年輕啲sporty 啲?

馬3有sedan 款lol, 幾靚
mazda唔好買柴油lol (可以上mazda forum 望下)
70mph直入roundabout?

Somerset Dorset 果頭A303到roundabout前會收一收到40先
我唔係話70mph入roundabout,只係講緊行70mph嘅dual carriageway行行下會突然有roundabout咁on9, 甚至仲會有紅綠燈

所以我成日覺得揸A路成日有roundabout紅綠燈同路口位攰好多
反而揸M路易好多唔使用腦
呢d只係佢冇喺roundabout前加一塊40既牌姐
好多時都係咁
我都好唔鐘意咁多roundabout,明明行70行順咗就要減速過roundabout再加速
冇錯係,但最衰唔係度度都有motorway
例如我想由Brighton揸去Exeter就8成A road
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞