「月經」移英車主討論區6

1001 回覆
6 Like 9 Dislike
Manchester
屌你老母油價一直唔跌
而家冬天,你每日第一次著車會暖車,條tyre 未行熱,tyre 壓低會加rolling resistance 加油耗
而你經常短途+坐滿更容易有哩個問題
你有無check 過tyre 壓

除非係好明顯糸统問題(你有無著燈?好耐無換engine oil ?),否則你去garage 都係比人ripe off 叫你洗下野加下野
有冇人開緊Mazda 2 2021? 有冇咩通病?
車保愈黎愈貴

黎到第2年,儲左兩年NCB,岩岩收到email黎緊個車保會由£924.20 升到 £1,431.08
如果2016 MAZDA2 1.5 SPORT NAV 5DR AUTO 同2021 1.5 Skyactiv G Sport 5dr Auto 個分別最大係咩?我見佢行既miles數差唔多,不過價錢差30%,係咪2016年後有大改動所以價錢上有咁大分別?

sorry唔係好識車
希望有師兄可以幫手俾下意見
唔該
點解第2年仲貴過第1年
有無d 似本田 freed嘅平價車可以介紹下,黎緊會過黎生活。 而家係咪最好買混能車?
Autotrader有Freed賣,不過得水貨
如果要差唔多size嘅其他行貨model就Ford B-Max同Vauxhall Meriva
如果無野做揸下Uber E D 車係咪都唔錯, 有無好D 推介? 想要油錢唔好咁貴嘅車
第一次揸hybrid
佢個ev mode長開有冇問題
反正佢條件唔成立 都會自動行返Normal
Toyota manufacturer education approved
Yaris hybrid 2023 Design 現貨車 £22000
包埋某d upgrade options
真抵玩
打錯字, manufactured approved
想油錢唔貴就唔好揀柴油,Toyota啲hybrid,Corolla、Prius應該OK,但小心被人偷catalytic converter
中間facelift 過但分別唔大
22年新款,轉左 做貼牌Yaris

比我會揀16 mazda3, 價錢唔差好多但實用性高
但你要諗下2.0 定1.5

mazda 跟左toyota 之後可靠性高左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞