「月經」移英車主討論區6

1001 回覆
6 Like 9 Dislike
你問左三個問題
560 miles range 係咪太少?比較少,一般600
50-70mpg diesel 正常?D segment 以上算慳,B-C 左右正常
當你50mpg, 即係ard 45-50L 油箱正常? 車仔正常

你mpg用錶板定入油計
你mpg用錶板定入油計

錶板計
最近買咗架二手mazda cx-30, interior, exterior design同control都一流
尤其係隻soul red color
萬事得隻紅色簡直無得頂
可惜油耗表現好似碼碼?
巴打部車mpg幾多?
錶板多數會fluctuate, 計入油
你咩款,上honest john 比較下
柴油車新車落地一定靚仔mpg
但其實你每次入油都要加野落去
保持個dpf乾淨佢先會keep到靚mpg
DPF一塞mpg就會跌
你買2手好難睇到dpf塞唔塞
塞得太勁隨時要換過個dpf
你咩款,上honest john 比較下

有四個轆同引擎嘅普通車一架
around 35
上網查,9 imp gallon 油箱,1.2t 重,ard 60mpg
算ok la , 新車可能上到70mpg
我果架1.6t 重,ard 50mpg
可能車齡,好似有師兄咁講dpf 塞下,又有積碳
有無上一代civic (2016-2019)用家呀?
係咪買1.5 會爽D, 又慳油D?
同埋有無咩伏位 要注意下?
睇中左架approved used 19K 2019 1.5既
thanks!
2.0最爽
320匹
買唔起
貴3k咋啵
呢代好似行皮帶
L15BA 係行timming chain
呢副計美國個邊好似話有oil dilution, 唔知呢邊有無出現
比多3k 買唔到FK8 呀嘛?
1.5 都夠用啦
FK 通病係冷氣,聽講
除此之外都無乜伏啦

不過比我19k 我會買部c class , 應該都買到17-19 年
其實平平地代步係咪都OK
等有多D錢先再買架好少少?
想買架代步買下野唔使下下坐車或者行到ON9咁樣
5,6千蚊英鎊個D其實信唔信得過
23-4k有部17啦
哩個價位,我同意上大一個碼
17年啲c43 ,approved use 都係大嘅18-20k
不過各有所愛,最緊要自己開心
我果架1.6t 重,ard 50mpg

巴打嗰架咩車?
第一次買車,啱啱買咗架approved used,包一年warranty,係咪冇需要再上網買份Full vehicle history report 睇吓有冇撞過就咁問吓sales就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞