「月經」移英車主討論區6

1001 回覆
6 Like 9 Dislike
£10都慳
冇,因為係跟車行買好似有啲保障,再買份report好似有啲嘥錢姐
車行唔一定信得過
c220d 4matic
平時motorway行來回75+啲短途
入油計都做到45-50mpg

柴引擎技術應該benz最好
亦都可能係因為你架車有7速波箱,行高速都做到轉數低就慳油,我呢架得5速
同意
有時唔一定故意隱瞞,但有好多小問題佢漏左整或者文件

其實我覺得approved use 唔係等於無問題,只係佢保你哩一年內將所有問題揾出黎佢包底
唔該兩位巴打,咁我都係買份report睇吓
9速,尾期款如果新 engine 可以再慳10%

其實你真係要深究,可以睇下BSFC 圖同計車重風阻系數,仲有rolling resistance 等,每架車都有一個經濟航速,唔一定低轉就等於慳油
有冇呀
19年approved used C300都3字頭
如果approved use, 仲有記得追齊文件
- all service history (無paper 都要印system record)
- 原廠warranty 証明(真係可能會漏)
- Mot 証明,(唔一定有)
我錯,c43 我指c class, A4, 3系
慣左簡寫
負評我la
唔想煩就返廠
我諗電車貴啲掛
岩岩續完車保, 原本£730,今年開價£880,打電話去傾就變£680
bmw dealer唔係出名閪過出面車房咩
Sor 我係 Merc 個邊
west london 個 showroom + service centre 好靚
yaris 同civic 1.8 facelift D車價仲係好硬 自動波牌
budget 10k 內 yaris 粗米到pk civic就冇選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞