「月經」移英車主討論區6

1001 回覆
6 Like 9 Dislike
之前一直以為速度限制有10%+3mph 灰色位,原來30揸36都會中招

你係測速區都揸36
肯定好力過同級車
套新1.5 VC turbo epower 根本為個力多過慳油
收到
係10% + 2灰色位, +3就會中
好似+2都有機會中
佢影到36 你支針應該接近40
今日經過同一個位,同一段路有兩個牌,我由路口轉出黎果度係30,有個白鴿籠,前多30米左右就有支40既牌。 我唸我果日應該無睇到30支牌以為係40所以中左
之前唔小心入咗轉入個灣係得一條巴士線
影咗俾咗錢
前日唔小心響另一度又係入咗巴士線
查過應該冇Cam
希望冇事
呢度嘅巴士線,係神聖不可侵犯!
比錢上堂啦巴打
好嚴架 唔好搏 佢地靠罰款開飯
Peugeot 208?

我純粹個人對三缸1000cc有偏見,覺得會好無力
1000cc 唔多上motorway都應該夠做
好老實,cam罰錢呢樣野其實香港係make sense過歐洲好多

香港限速一定每隔一小段距離就有個牌寫清楚幾多km,cam前一定都擺多次呢個牌,佢只係真係要你唔超速,而唔係純粹想陰人罰錢
甚至連支那,都好多年前已經有例,係如果快相前幾多米無一個牌寫限速幾多,個罰款可以唔算
歐洲有時你轉左入一條唔同限速既路(比如你本身行緊條50km/h,入左d類似快速公路既野),佢係可以係無任何牌但跟住會有快相,即係你又要背熟果邊係限幾多
然後相反又係會發生,你一落高速無任何牌跟住有快相機,如果你無背熟果條路係30定50,你就只能係唔係都行30
但下一個速度牌可能係好遠之後,即係你可能一直係條50既路度行30(你可能會話咁都算成功令你無超速,但件事唔合理。加個數字牌唔洗人背好難咩?明顯係想抽水)
力乜野力啫,連乘坐體驗舒服都未做到。

玩下好。要揸長途咪搞

但如果咁突然轉速果d,你去到先知
如果有牌你遠遠就睇到收定先
會 delay 有時過咗一兩個街口先出到個啱的速度
係,入ulez 都唔洗俾錢
鬼咩,好多香港人俾運吉同環保署洗腦
以為diesel好差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞