試當真(暫名)[認真試下.試下認真] (67) 泰妹快閃北海道的聖誕禮物

1001 回覆
36 Like 175 Dislike
講真琴日條片幾好笑喎 好似休漁期之後第一次睇得哂嘅片
3分鐘一條都都loop左幾次
View數睇落都係近期最好(一日埋單應該有80k左右)
事實上出面大部分觀眾都冇好似呢度咁話要乜乜深度
開段片睇左兩分鐘都未入主題就熄架啦 拍到天花龍凰都用
其實唔差,ig直情已經20萬添但如果係之前條片只會擺係IG,啫係ern9果d一分鐘片,後面嗰段根本揼波鐘
前面靠豪哥carry
後面真係冇乜新意
但豪哥阿慈出少少都好有效果 睇得出同其他幕後係有分嘢
我初時IG見到以為都係淨係IG放嘅鳩短片...
睇真啲先見到...係"試乜都得"嚟....
屌格離肥豪kaying食嘢都700k800k view啦,點解咁多人成日好似第一日上網咁,試當真本來就唔著重追view但係日日拎嚟打飛機,要用view嚟攻擊不如拎試睇電影會啦
我自己唔係由captv開始嘅 好多人話見到ld發就好笑(唔止係呢條片)但係我係唔知有咩好笑
部分創作者都係陷入左自己覺得好笑但忽視左d大眾觀感
好多人屌51O出戲 但sorry成條片我睇到ld發仲出戲
修哥IG係咪玩今際之國
似 之前都講過下想玩今際
同意忽視大眾觀感 由其是Ern9 vibe開始滲透channel已經係咁。
講真,真係要快,今際S2個熱潮真係dup 得好快
一個講哂啦
校花校草係一個失敗project
咩撚野510都無人識
事實黎
修仔是咪全裸
根本就正常收視你話佢太耐冇好爆嘅片都話,我都唔知同緊幾時比先得出要收皮嘅結論,咪又係10幾廿萬view
但你識
我都無講到佢完全唔care 由鳩佢
但一定唔係拎你地係連登捽view既留言同罵戰去判斷channel啲片咩質素 有咩可以改善
啲片拍成點佢地剪緊個陣已經知架啦
見你地成日拎view同片質素掛勾 然後又鄧晒佢地擔心又剩 少少誇張
收皮就肯定誇張咗,但點會正常收視呀大佬之前d片一日點都過10萬,係爆格呢啲廢片先會過唔到,而家有邊條一日過到10萬,最撚直接拎secret angel比,第一屆273k,第二屆93k
而家啲view數平均比高峰跌左3-4成都有
當然質素都差一截

但例如揭尾故呢啲放係以前,一早20萬up
爆得快既channel實有呢啲上落架啦
以前大把人跟風睇
又有一堆係聽到 唔叫 咁大件事 呢啲先睇
呢堆客本身就唔預佢地變晒做fans
與其話由百萬view退步
事實就係本身就係十幾廿萬fans既水平
之後咪繼續專注拍好啲 跟返個正常flow去吸fans
依家view數其實由nft之後開始就咁
呢半年多啲計咪正常收視

依家個view數同好多channel比可能唔差
但view數轉化唔到錢
真係搵到錢嘅係藝人廣告 冇爆片冇noise自然跌價
最大問題係越請越多人 支出大咗但又唔覺幫到手搵錢
又推去怪nft
你望下小薯茄d view先啦 咪一樣都係低
唔係話要踩低小薯茄黎抬高試當真
而係本身youtube個市場變緊 同埋無曬新鮮感
相反熊仔頭拍返d短片 加埋肥豪炒起左view
唔出微電影d新鮮感咪返返黎
數據上的確係咁
都關nft之前二月修連環出片事
nft影唔影響之後views數就另外嘅事

小薯茄views數我睇近期嘅片唔少過十萬
廿萬三十萬都有
但都係嗰句 views數轉化唔到錢

但人地仲有優勢係形象好 少hater 廣告商會buy
而且仲有雪櫃冷笑話 本身係廣告但同時又好有noise
同埋人地冇擴張得咁勁
講藝員廣告總收入
試當真屌打晒pomato fh jfft加埋啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞