【卡西正傳】《誤上了黑幫老大的情婦,我只好躲在中環的職場胡混》- 第六季:薔薇地獄

580 回覆
86 Like 8 Dislike
期待已久不過今次應該無得淨扑佢
繼續支持卡西
不過無追咁耐 係時間重睇一次
在我細心打量著校服少女的時候,尤太一個箭步撲過來,抓緊我臉上的面罩,再用力向上一拉。

我想反抗亦太遲了,只是本能地發出了「呀」的一聲,面罩已給尤太一手拿下,駱太隨即踏上前,全神貫注地望著我面罩背後的一張臉究竟是誰?

我知道,她們都想証實,我這個神秘的貴賓,是不是她們都有在「拔道」的校董會見過,一個叫「冼 Sir」的人。

再沒有面罩的阻隔,駱太望了我的臉好一會,然後嘖嘖稱奇地道:「你....你....你都幾好樣下架噃....」

尤太更以近乎尖叫的聲線,嚷道:「你有無咁奄尖呀?咁都只係叫做『都幾好樣』呀?佢直頭係靚仔到癲撚咗啦!」

「冼 Sir」和「卡西」根本就是同一個人,如果她們看見的真的是「冼 Sir」,又怎可能會說「都幾好樣」和「直頭係靚仔到癲撚咗」這些評語呢?

她們之所以表現出如此驚歎,全因為她們看到的,是我臨離開「伊甸堡」前庫帕送給我的一張最俊美臉孔之原故,這就是我在 Vivi 走了之後做的手腳。
多謝支持呀,我都知今次休季係休得耐咗啲嘅

不過重溫之前再睇新呢一季一氣呵成係會好過癮架,所以一定要試下呀
我的盤算是,既然她們不探出我的真面目是不會死心,倒不如我將計就計,在面罩下再戴上頭套,好使她們看過後可以向上頭交差。

當時我身上帶有兩具頭套,我要在短時間內,考慮戴上去的頭套之先後次序,以決定出讓她們看見的是最俊俏、還是最醜陋的臉,幸好我最後還是選擇了用前者來見光,因為如果我這刻展示的「真面目」,竟然是在「太陽宮」中有徹底玩弄過修羅的「黃先生」的話,對我有「血海深仇」的她一定會二話不說便衝過來將我殺死!

想到這裡,我內心不禁舒了一口氣。
戴頭套認唔到架咩,咩頭套咁似人皮
睇唔出係頭套?
因為呢個人皮頭套係「妙手盲匠」嘅出品
修羅顯得有點不耐煩,問:「點呀?係咪你哋識得嗰個人嚟?」

駱太想也沒多想,便爽快地答:「梗係唔係啦,我哋識得嗰個人又邊有呢位哥仔咁靚仔呀!」

我暗地裡悶哼了一聲,性急的尤太卻已伸手插進池水中,老實不客氣地一邊掏著小卡西來套弄,一邊笑淫淫地道:「雖然我哋而家未識啫,不過唔駛好快,我哋就會好熟架啦,嘿嘿。」

「喂喂喂,你哋唔好亂嚟呀,我話都係你哋嘅貴賓嚟!」我急急叱道。

尤太卻越弄越興奮,眉飛色舞地叫道:「扮撚晒怕羞吓話?不過你碌鳩好似出賣咗你啦喎!」

其實小卡西早在「黑衣女皇」出場時已經開始膨脹,只是經尤太套弄後還不立即硬起來嗎?戴上英俊的面具雖然可以避過修羅尋仇的一劫,卻避不開駱太和尤太兩個花痴的追擊,似乎不好好滿足她們我是不可能脫身的了。
點為之淨扑?
卡西One on one扑修羅,無其他人喺度
「咁我哋唔阻住你哋 happy 喇。」修羅匆匆吐了一句之後,便想和校服少女轉身離開,但卻立即被駱太回頭叫住,再抱拳對著校服少女,恭敬地道:「阿釙大人,係人都知被譽為『毒蝶』嘅你精通化學同藥理,聽聞你最近鑽研咗一隻新嘢威力仲勁過我哋平時用開嘅『後宮曼陀』,不如你高抬貴手,醒啲畀我哋試下啦?」

原來眼前的書獃子,我以為一點殺傷力也沒有的人,竟然是「地獄三蝶」之一的「毒蝶」 - 阿釙,她就是以極高超的下毒手法,神不知、鬼不覺地把姚老太殺死的兇手!

同樣是「地獄三蝶」,阿釙的樣貌比起絕色狂魔修羅差太遠了,甚至連我見過的「玫瑰」也比不上,她果然較適合在「玫瑰會」中擔任「科研」的工作。

這時,臉上一直沒有表情的阿釙卻笑了一笑,便從長袍的衫袋拿了一包白色粉末出來,再托一托鼻樑上的眼鏡,道:「倒呢包嘢落水度,就咁散發出嚟嘅香氣嘅催情作用已經係『後宮曼陀』嘅十倍,而滲咗入男性體內仲會提高男方嘅性能力同埋加強精液製造嘅效能,原本嘅配方係源於唐朝嘅宮廷,相傳係太醫整嚟畀皇帝沐浴後再寵幸妃嬪時留龍種用,現已經我手改良成呢一隻叫做『龍吟殘響』嘅聖藥。」
其他人打下氣都得啩
你係真至好講,上次都無扑到修羅
修羅咁打得,都要鋪排下嘅
等卡西扑到修羅啦咁
卡西 新年快樂
比你抖一日 聽日好有文啦
新年快樂呀

其實番外篇嗰邊今日已經開咗市啦
今日有冇文
「多謝!多謝晒阿釙大人!」駱太大喜,從阿釙的手中接過那包「龍吟殘響」後,再忙道:「今次我都真係唔知應該點報答你好呀!」

「嘿嘿,想報答我,咪送枝靚酒畀我囉。」阿釙笑道。

駱太連聲道:「一定一定!」

似乎「地獄三蝶」中的修羅貪食,而阿釙則貪杯。

旁觀的修羅翹著手「哼」了一聲,再以不屑的語氣插嘴道:「阿釙,我哋喺度嘅任務,只係將個結果第一時間匯報返去畀『黑衣女皇』,我真係唔明點解你要幫佢哋呢兩條姣婆喎?」

阿釙卻聳一聳肩,氣定神閒地道:「修羅姐姐,有乜所謂喎,難得有人幫我試新藥,我連白老鼠都慳返,直頭求之不得添啦。」

試新藥?她們竟當我是白老鼠!?
此時,駱太已向尤太了打個眼色,尤太隨即繞到浴池的後方從後緊緊地捉實我,就在同一時間,駱太便撕開包裝的透明膠袋,並將白色粉末倒進我正在浸著的池水裡。

事出突然,我看到這情況,便立刻想站起來掙脫開尤太的熊抱,但泡泡早已把浴池的裡裡外外弄得滑滑潺潺,令我霎時間借不到力,手腳只能徒勞地胡亂掙扎著,不消幾下,便見湧起來四周水面的氣泡越來越多,氣泡爆破時更散發出一陣陣強烈而獨特的香氣,我知道,是「龍吟殘響」跟池水產生著化學反應,釋放出來的藥性正不斷透過皮膚直接滲進我的體內。

另一邊廂,阿釙已拿著我剛才脫下來的衣物和黑色面罩,連同 Vivi 給我用作替換的乾淨衫,再笑道:「貴賓先生,勞煩你乖乖地留低幫我試藥啦,試完之後,我就會還返啲衫畀你架啦。」說罷,便和帶著冷笑表情的修羅一同離開。

兩張臉所帶來的結果,看來最後也不是相差太遠。

(待續)

好似咁嘅修羅design正啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞