【卡西正傳】《誤上了黑幫老大的情婦,我只好躲在中環的職場胡混》- 第六季:薔薇地獄

580 回覆
85 Like 8 Dislike
食熟女係難少少表達
難寫定難射
示意圖

強烈建議你快啲由頭睇呀,因為本作品有好多伏線一早鋪咗喺之前嘅季度架
真 從新睇左一次 D人物同情節扣得好緊 重睇既時候仲係度諗 你係咪一早就已經諗好哂D情節
大綱同伏線係一早諗好嘅,不過有啲情節係寫寫下即興加上去
巴打呢個故認真高質👍
之前女皇在台上簽署哈爾仔的結婚証書時都面無表情,此刻聽到這個驚人的藏金數字臉上才浮現出一絲歡顏,道:「你攞返嚟嗰幾頁喺田中久一本總督日誌度撕落嚟有關『太平天國』寶藏嘅部分果然係真有其事,可謂為完成朕嘅大業行出咗極其重要嘅一步。」女皇說到這裡便拿起醒酒瓶,並將酒倒進另一隻高腳杯中,然後攤一攤起手,道:「真不枉朕當日提拔你成為『白衣皇后』,睇怕成個『玫瑰會』中最能夠為朕分憂嘅都只係得你,請跟朕飲杯!」

三姨太大喜,連忙走過來用雙手捧起酒杯,一飲而盡之後,再道:「多謝陛下嘅錯愛同信任,微臣可以品嚐到由陛下親自斟出嚟嘅美酒,簡直係微臣至高無上嘅光榮!」
三姨太是香港其中之一最富有的人之夫人,是市值超過千億港元的藍籌集團企業之代主席,也是「玫瑰會」中一人之下的「白衣皇后」,一向在任何人面前都表現出高高在上的姿態,如不是我這刻親眼所見,也決不會相信她竟有如此卑躬屈膝的模樣。

福伯曾形容過三姨太的為人唯利是圖、利字當頭,她這個舉動亦顯示出眼前的「黑衣女皇」必然是一個級數都不知比她高幾多的人物,一聲令下便可以影響到關乎她龐大得難以想像的利益,才會使她甘心拜服。
好多謝你呀,請繼續支持
「陛下,咁我哋而家應該點做呀?」三姨太又問。

女皇徐徐地道:「批黃金放喺你屋企當然唔安全,因為畀任何一個國家嘅政權發現呢批黃金,都肯定會不擇手段咁去據為己有,所以既然我哋已經觀察咗一段時間似乎都無走漏到風聲,而家就係適當嘅時候去安排潛艇,再分批咁運走。」

在「聖庫」不知所蹤的黃金,原來這刻存放在三姨太的家中!

而對於一般人不可能會動員到的潛艇,以一個國家來說當然是另作別論,在這個情況之下,用來神不知、鬼不覺地將黃金運走,確實是一絕!!
中咗「龍吟殘響」,應該都谷得幾辛苦
三姨太試探地問:「陛下想將黃金運返去『亞索克斯曼』?」

女皇沉思了片刻,再答:「運返去本國都未夠安全,如果要萬無一失,就一定要運去『希菲托斯』。」

「『希菲托斯』?」三姨太反問。

女皇拿起一枝筆,在紙上再寫了一些東西給三姨太看,三姨太便立即「哦」了一聲,再一邊收好那張紙,一邊笑道:「微臣明白,微臣明白,陛下果然高明!」

可恨我看不清楚紙上寫了甚麼,更不明白為何三姨太看到就知道「希菲托斯 」是甚麼。

「只要將所有黃金運晒去『希菲托斯』,大業完成指日可待!」女皇說罷,便帶笑將杯中剩餘的酒一口喝掉,但她大概發夢也想不到,木桶之內竟躲了我在窺聽著她那個「驚天計劃」,似乎如果當所有黃金都送到完全是不明所以的「希菲托斯 」後,屆時能夠追查到黃金下落的線索就不可能再找到。

而女皇口中的大業,究竟又是甚麼來的?
三姨太替女皇添過酒,又道:「依微臣嘅估計,唔駛三個月,所有黃金定必可以全數送去『希菲托斯』,陛下請放心。」

「三個月太耐啦。」女皇兩根纖幼的玉指夾著酒杯的高腳不斷打著圈,一邊望著杯中那翻滾的紅色漩渦,一邊道:「『騎士圓桌會議』會喺兩個月之後就舉行,所以你最多只有兩個月時間,遲咗嘅話,所有嘢都會前功盡廢。」

「微臣領命。」三姨太想了一會,又問:「陛下,你經常提起嘅大業,莫非就係『君子黨』嘅呢個『騎士圓桌會議』?記得微臣嘅『宿主』仲識行識走嘅時候,佢每五年都要飛去瑞士出席架。」
熟女你唔啱食咩?
女皇停止手部的動作,猶豫了半晌,喝一口紅酒後,才緩緩地道:「『君子黨』擁有地球上最龐大嘅企業、最優質嘅資產同最珍貴嘅資源,掌握人類文明各個領域尖端嘅科技同技術,操控住全球人口嘅財富同命運,係呢個金錢世界喺幕後真正嘅主人,只要你嘅國家係構成呢個咁龐大嘅經濟體嘅一個組成部分,那怕規模係大係細,你都要依從『君子黨』嘅遊戲規則去做,而呢啲遊戲規則,就係靠五年一度嘅『騎士圓桌會議』,由『君子黨』嘅黨主席,連同『四大黨鞭』加埋『十騎士』,喺眾『紳士』會員列席之下制訂出嚟,你嘅『宿主』朱建東係『十騎士』之一,佢當然係獲邀嘅會議當然成員啦,可惜佢而家嘅情況同一個植物人無異,無辦法藉住控制佢去參加呢個咁重要嘅會議,亦鑑於『君子黨』係一個只可以男人加入嘅組織,所以朕千方百計都要朕嘅皇兒去成為『紳士』,就係為咗呢張能夠參與『騎士圓桌會議』嘅入場券。」
各位收爐未?
未 請加速
第六季咁耐 卡西都未有一滴精出到
漏晒落D酒到
啱啱至開完會咋今晚會抽時間努力努力
「微臣始終都唔係好明白,王子殿下參加呢個『騎士圓桌會議』,同埋我哋掘到嘅呢批黃金,究竟有咩關係呢?」三姨太不解的問。

女皇「嘿嘿嘿」連聲笑了幾聲,再道:「個關係就係可以成就一個『君子黨』壟斷局面被打破嘅時刻,亦都係朕嘅大業要達成嘅目標!」

哈爾仔曾說過他要成為「紳士」的原因,是為了在「君子黨」中爭取有利發展「亞索克斯曼」的條件,但現在聽到女皇的說法,顯然哈爾仔所知的只是一個冠冕堂皇的煙幕,所謂大業要達成的真正目標,肯定就大大超出這個程度!

果然連哈爾仔也只是他母親的棋子,這個「黑衣女皇」深藏不露得實在太可怕了!!
「『君子黨』....雄霸咗呢個世界咁多年....只要兩個月後....當呢個會議舉行嘅時候....就會完全被打破咁厲害!?」三姨太顫聲道,她瞪大雙眼,難掩剎那間湧出來一副難以置想的表情,隨即自覺失儀,就急急「補飛」道:「陛....陛下嘅說話,簡直聽到微臣熱血沸騰呀!」

女皇怎會看不出三姨太是在掩飾,便衝口而出的道:「你唔信朕一啲都唔出奇,因為朕起初都唔相信,全憑朕能夠拆解到死老鬼嗰本『原序書』,至悟出一個對付到『君子黨』嘅方法,改朝換代嘅一日,終於都要來臨啦!」

「原序書」!?不就是在 KS 的日記中有提及過「五色書」之其中一本嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞