【卡西正傳】《誤上了黑幫老大的情婦,我只好躲在中環的職場胡混》- 第六季:薔薇地獄

580 回覆
85 Like 8 Dislike
丟低了駱太和尤太二人不代表我已經安全,因為她們遲早也可以追出來,況且,在這迷宮一樣的走廊我很快便迷了路,胡亂地走著又走著,出路並沒有找到卻碰到三個從晚宴早退回來的女賓客。

其中一個佩戴著粉黃色面罩的女人,以驚奇的語氣,道:「咦,無啦啦又會有條咁靚仔嘅『小鮮肉』光脫脫喺度嘅?」

「仲....仲唔止添呀....」另一個佩戴粉綠色面罩的女人,雙眼瞪大如乒乓球一樣盯實我胯下的小卡西,顫聲道:「你哋睇唔睇到佢碌嘢有幾粗呀?仲扯到起晒青根咁,如果有得試下嘅話,一定 high 到痴咗線!」
跟住再餵藥
無限榨汁
站在中間一個佩戴粉藍色面罩的女人,自言自語地道:「就係頭先喺上面企理啲嘅仔都畀班高層搶鬼晒,搞到無晒癮至諗住早啲返房瞓下覺好過,家陣竟然畀我撞到件咁筍嘅嘢,呢鋪唔係真係咁益我吓話?」

記得哈爾仔說過這裡沒有戴面罩的都是下人,而先前在大廳所見,下人都是「清一色」的年輕男性,相信除了是要充當宴會中的服務員之外,他們還要隨時候命,以因應賓客的要求來滿足她們的需要,是為「玫瑰會」去「慰勞」一眾「玫瑰」之「員工福利」。

要知道「玫瑰」平時所招呼的「宿主」大多是又老又難看的富豪,如此日積月累的壓抑和折磨在今個晚上終於可以來一次大解放,而且「薔薇莊」又是一個絕對安全的地方,不難想像為何這裡所有賓客都會將內心的飢渴完全地表露無遺。
想到這裡,只見那個戴粉黃色面罩的女人已走過來,再堆起色迷迷的笑容,道:「你啲衫梗係畀啲粗魯嘅賓客撕爛晒啦,唔駛驚,跟我哋入房,我哋唔會好似佢哋咁架,我哋會好溫柔架。」

我身中「龍吟殘響」又連番「勞動」卻一炮也未發,囤積在體內的精華快要從鼻孔直噴出來,所以跟這三朵「玫瑰」回房或許會比我留在這兒「盲頭蒼蠅」般逛好,至少她們沒有駱太的機心吧?

可是,正當我想回答之際,駱太和尤太赫然追了出來並在三人的身後出現,尤太更當場指著我,喝道:「佢係『藍衣教士』嘅人,邊個都唔可以掂佢。」

(待續)
唔知點解睇到好想笑
成班女追住條仔黎姦咁
你明今季點解叫呢個名啦
上原亞衣咁
第二百三十六話 大搜捕之赤裸狂奔

「哦,原來呢位極品『小鮮肉』係喺你呢個『藍衣教士』嘅手上走出嚟嘅,之不過你哋都有眼見我都係『藍衣』啫,大家都咁高咁大,而家佢又落喺我手上就即係我架喇。」戴粉藍色面罩的女人提高嗓子,再道:「你想攞返?得!或者等我同我啲姊妹爽完先啦!」

「咩『藍衣』講得咁撚順口呀?我淨係睇到你哋三隻嘢都係『粉衣系』嚟啫,成個『玫瑰會』都知道我哋『正衣系』至係玄門正宗,『粉衣系』只係班『粉腸』嚟,尤其搞『正粉兩系』出嚟嗰個傀儡『紅衣主教』背叛咗『玫瑰會』之後,『粉衣系』就直頭成盤散沙咁,而家四圍都傳話啲 Senior Management 已經著手搞緊 Restructure 去廢除呢個咁畸形嘅架構,其中一個方案就係將所有『粉腸』順降一級再併返入『正衣』嚟個『正粉合一』,到時你條『粉藍』染成綠色,就係同我咁高咁大喇,如果計埋資歷你要叫我聲姐姐添呀!」尤太冷冷笑著,再指著她們當中最低級的「粉黃舞仙」,道:「你就索性做好心理準備,『燉』返落去做返『花苗』啦!嘿嘿嘿!」

好正喎
我知道尤太口中的傀儡「紅衣主教」就是「高跟黨」的夫人,記得夫人有提過「粉衣系」其實是因她而起,而她現已變成「玫瑰會」的反賊頭目,可想像得到「黑衣女皇」對還遺留在「玫瑰會」裡的「粉衣」會有多厭惡,看「正衣」會把「粉衣」稱為「粉腸」已可見一斑,徹底將之剷除恐怕只是時間的問題罷了。

只見戴粉藍色面罩的女人頃刻跟一個洩了氣的氣球沒差兩樣,先前的聲勢已消失得無影無蹤,尤太的一張嘴果然仍是那麼厲害。

跟我站得最近那戴粉黃色面罩的女人則不住搖頭,徬徨地道:「我....我咁辛苦至做到『玫瑰』....我唔想『燉』返落去做『花苗』呀....我真係唔想呀....」
心口代表一切
個故仔啲 terms 多到可以出個 "誤上了wiki"
「你將佢交畀我,我會幫你爭取保留你喺『黃衣』,一陣我哋兩個歎完個『小鮮肉』之後,第三個就輪到你添!」駱太釋出善意地道。

「如果我要『燉』佢唔駛『燉』嘅話,咁我咪變成同佢同級?咪同我講笑啦!」戴粉綠色面罩的女人忽然叫道,再一個箭步跳過來把戴粉黃色面罩的女人撞開,她想將我搶奪過來據為己有,以作為日後 Restructure 時「護級」的籌碼,但戴粉黃色面罩的女人也不是善類,站穩腳步後便撲回去跟戴粉綠色面罩的女人糾纏著,二人一時之間鬥得難分難解。

事出突然,駱太想不到事情竟會演變成如此亂局,連忙勸道:「唔好掙啦,總之你哋幾個我都會同你 Fight!咁得未呀?」

「咁個『小鮮肉』呢?排到幾時至輪到我歎先?」戴粉綠色面罩的女人雖鬥得「火紅火綠」也要抽空追問,似乎她對我胯下被「龍吟殘響」催化過的巨型小卡西始終是念念不忘。
留名留名
支持支持
可以射精未
但,如果我再落入駱太她們的手上,小卡西還會有「命」嗎?

所以我怎能夠坐以待斃,趁著「黃綠」起內鬨扭作一團,便出盡九牛二虎之力將她們一推,二人變成人球擊往駱太和尤太那兒,幾朵「玫瑰」發出「呀」的一聲,隨即像保齡球樽一樣全倒在地上,我見狀立刻把握機會轉身逃之夭夭。

我拔足狂奔再拐多幾個彎,雖然暫時擺脫了她們,但不久已經聽見從四方八面傳來頻密而急促的高跟鞋腳步聲,極有可能駱太已動員更多的「玫瑰」去追捕我。

以這樣的情況來看,我被她們捉住,只是遲早的事。

果然,當我抄進一條小路時,就撞上了一具柔軟的身軀,我望真一點,此人竟然是哈爾仔的助理 - Iris!
其實我IG都有個「卡西pedia」,不過好耐無update,睇嚟家陣都有需要 update 下

https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3ODk2MTg1NTcxNzU4Mzgx?story_media_id=2504275645992634261&igshid=YWJhMjlhZTc=

你so far鍾意邊個term?想特別討論一下?
終於live咗,曠世巨著呀
好耐未試過喺連登追故追到咁著迷👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼
Iris 被我嚇得「呀」的尖叫了一聲,便立即惹來不遠處傳來一句:「嗰邊有人叫呀,我哋快啲過去睇下!」

「大膽小人!竟然赤著身子在公眾地方亂衝亂撞!?」Iris 厲色地罵道。

駱太等人的「追兵」正在搜捕「帥哥」,「黃先生」又不可以給任何一隻「蝴蝶」碰上(因為修羅臨離開「太陽宮」時有拍下「黃先生」的照片,想必她已讓所有「蝴蝶」都有見過),我更不想將自己的真面目在這裡展示出來,鑑於「追兵」很快就會趕到,我已沒有其他辦法,只好將臉上的「帥哥」揭一揭開稍稍向 Iris 露出一下裡面的「黃先生」,再急急嚷道:「係我嚟架!你一定要救救我呀!」
好多謝你呀

睇咗幾耐live?
笠兩個套咁安全
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞