咁嘅狀況仲有無FRIEND做

676 回覆
37 Like 1394 Dislike
所以你就係柒
咩都自我中心認定一樣野就係啱
我根本無諗住幫邊個
好小家囉,咁其他嘢食又使唔使分開計邊個食邊個唔食唔使夾?
笑死 你“話”冇諗 但你既“行為”相反
冇話我一定岩既 只不過佢咁柒真係唔方同人出去食過幾次飯姐
我都係咁講啊
但上面有位巴打話根本唔會叫人地唔食既野
但事實出去食飯冇可能就哂咁多人
救命,真係好自我中心
食少隻蝦使唔使計返?
飲啤酒啲人無飲可樂,咁又加返可樂錢呀?

去食西餐一人一份算啦
其實睇下班friends係咩人囉....
講真,我自己出左來做野,班fd其實都好難約,我會覺得,難得一齊出來,爭果一百幾十,我真係唔會太介意。
多除少補,爭少少咪我自己填左佢。

咁你話要一分一豪都計到足,我都唔會話佢錯。但如果知條友咁撚麻煩,我未必會出。(講真,d咁撚麻煩的人,我一開始都唔會同佢 fd 到,理論上。)
隨時飲汽水條友食既野仲多過其他人
其他人掛住劈酒佢就lam晒啲海鮮
跟手話當比貼士司機
如果唔係講笑咁講真係屌柒佢
減咪減 洗唔洗咁口臭
想知扣左酒錢係幾多?
你就自我中心 睇返我根本冇攻擊過你
我真係好撚憎出來食飯,大家開心下都咁多規矩。
除非真係有人唔食雞,我地成班人走去食KFC,咁就離譜。
但唔會話,去飲茶,有人唔食牛,我唔叫得牛肉球咁嘛?
咁你依個正常既,始終你都會食返其他野,大家最後都係飽住走(同一結果)

我諗主因係個個assume 一飲酒d人就係劈住去,每人1x罐

雖然我覺得大排檔真係無咩所謂,差幾十蚊,但有時開大酒,可以係餐飯既一個double
唔洗理條白痴仔啦 有野唔食咪主動啲講 仲要人問佢有乜唔食 個地球圍住佢轉咩
幾百蚊飯錢要計較到咁
揸車朋友都已經話可以扣返少少
仲要咁講嘢
每人一枝?如果係真

你一開始講無人會覺得你有問題
啲酒鬼好興水人夾錢飲酒我以前都試過
個思想真係好癲 一班人食野問想食乜咪算 仲要問埋唔食乜。叫到天光都未叫到
仲要話我唔食呢樣夾左錢等如請佢地食咁
其實講得岩,應該計住邊個食左幾多條菜,除返開先均真
唔同

出去一大班人通常個餐牌要輪一圈,問各位有無野想食
你想叫魚,我唔食,我想叫蝦,你唔食
最後除2都係公平

或者唔出聲,交俾其他人發板,都係默認同意最後夾錢

起碼個機會係一樣,但野飲唔同,你話叫一支紅酒share,可樂/啤酒都係自私飲
錢銀分清楚有咩問題
真係冇飲喎 又真係撘車計番油錢當酒錢
好小家囉,咁其他嘢食又使唔使分開計邊個食邊個唔食唔使夾?
我都係咁講啊
但上面有位巴打話根本唔會叫人地唔食既野
但事實出去食飯冇可能就哂咁多人
唔同

出去一大班人通常個餐牌要輪一圈,問各位有無野想食
你想叫魚,我唔食,我想叫蝦,你唔食
最後除2都係公平

或者唔出聲,交俾其他人發板,都係默認同意最後夾錢

起碼個機會係一樣,但野飲唔同,你話叫一支紅酒share就話姐,可樂/啤酒都係自私飲
你會唔會叫朋友做司機? 從來只有職業會叫司機
其實樓主唔洗同佢講咁多,佢咁覆你之後,你應該咁計比佢,佢要同你玩計盡你咪計盡比佢

油耗avg
油卡折扣
泊車
晚飯
飲品,即係佢飲平你哋嗰少少既野,跟手問埋洗唔洗請埋你
另外你想比tips揸車嗰個嘛,自己再加囉
唔frd嘅都唔會咁計啦 唔通食左嗰啲逐件計錢咩
其實做friend做到咁,我唔會想繼續落去。
即係你話你係學生,我都會理解。
但係如果出左來做野,屌,一百幾十,甚至一千幾百。求撚其啦.....有幾何約到齊人呀大佬.....

要就曬全部人果d,其實做過搞手未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞