咁嘅狀況仲有無FRIEND做

676 回覆
37 Like 1394 Dislike
講真
如果真係一人一支野飲
佢咁都要話計返 汽水平十蚊八蚊
呢d人真係要絕交
仲同佢做朋友果啲真係on9仔
男人老狗跟計較有關係?
啱吖,撐你ching
啲人on L 99 都唔知有冇出過街食飯自爆無知仲要唔L怕畀人笑好威威。

LM等食400蚊餐海鮮
奧數

首先唔會成局先。
要打邊各自各吉邊啦咁搞法
如果1人1枝都計既話 即刻unfriend算

如喪隊酒果d 梗係要扣返
下次即場食完飯夾返
等佢當場問
等佢d朋友睇下
其實你係唔係睇一句唔睇一句,講緊大家叫概權利係一樣,所以share成本,唔好咁on9計份量,屌你小學雞咩

成日大圍計數不分你我,咁我食完餐飯,打包幾份甜品返屋企當宵夜,係唔係不分你我
如果呢d麻煩撚
下次 計完大數 同佢第一個講先
佢要扣幾十蚊就
加返你其他朋友度
不過無下次嫁啦
即場計數 夾返就最好
等佢仲串唔串
點樣講啲唔講啲,係你將司機朋友同另外嗰三條友撈埋一齊講,個司機朋友車咗佢,佢就唔可以唔想請另外三條友飲酒咩?

最大問題係佢屌埋車佢返去嘅司機朋友,唔係佢計錢
我上次先有班frd係咁
打邊爐 有靚牛 幾支大酒 十六隻大閘蟹 兩盤刺身
一個唔食牛
一個唔食生野
一個唔食大閘蟹
一個唔飲酒
三個咩都食
咪又係咁照食從來冇話唔食乜就唔計
之前同同事食海鮮
兩圍人
其中一個喺買海鮮果陣喪比主意
啲料買嘅份量一路以為兩圍人應該無問題
最尾食剩唔少

比主意買料果個
同佢老婆
埋尾拎咗五個食物盒出嚟
⋯⋯
大圍人無人出聲
佢又礙住無人屌佢照掃不虞
奄仔半打
龍蝦一堆
鮑魚
⋯⋯

大家點睇?
「反正都食剩、果啲係無價值嘅。有人要咪由佢」

「拎嘅自己夾多份」
所以話真係好L肉酸,更唔明呢啲人點解會有朋友
算啦 我真係同唔到你拗落去
比多廿蚊都叫請人飲酒
同埋都唔係邊個車左佢 咩另外三條友既事
係度縮呀大佬
人頭計 5條友夾700
去左300酒錢
當你100一支酒
3個人都要飲15支
你認真?
睇下有冇人拎 要拎咪一齊拎
正常係會買多既但多咁多海鮮怪左啲
不如樓主拎問司機fd拎張單睇下酒$同汽水$差幾多,或者去多次果間鋪影張酒水menu出來比大家睇下
上邊好多人唔信你
上個fd屋企食,之後佢煮,一定得
啲人冇出去食飯都算 都唔識用計數機計下
所以我先一直話幾十蚊都要計
唔問其他人要唔要拎啲
仲要一早準備架生掃晒佢好過份喎
咁就差唔多,辛苦人哋做cooker唔夾返人工得唔得㗎
老實講如果你地飲酒係多既
7百幾入面有二三百係酒錢
咁減返兩個唔飲既fd係合理既
(佢飲一罐汽水你飲一罐啤酒就另計)
果個揸車既on9唔代表所有人都要做on9
你話佢計較咁你問下自己以後食飯有飲酒既你幫佢比一半say 7百比3百你係咪唔介意?朋友wo講錢架咩3舊水比一半又唔係幫佢比哂你唔係咁計較下話

我平時飲野有fd後join都計一半
你當人兄弟人地咪當你兄弟
你當人水魚既佢做乜仲要當你朋友
就算幾熟都好,冇人奉旨要蝕底既
上面有位有腦絲打計左條數出黎啦
人頭200 300酒飲到都食唔到野啦
要記住5條友得3丁友飲
我有人性,會隊佢地飲埋一份再夾
要問問司機fd計唔計,揸得車,屋企都應該夠位都可以約到班fd上去開飯掛,今次仲要唔洗佢開車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞