咁嘅狀況仲有無FRIEND做

676 回覆
37 Like 1394 Dislike
🤷🏽‍♂️
樓主,我明你
不過呢度係連登
你講咩都會有人同你拗
數量差距細我都唔會計,一條大數除人頭
除非飲酒嗰幾個以打計
汽水真係飲一支,咁大差距先會酌量收平飲汽水嗰個
有幾何一班人食飯吖,計到咁清做咩
食完背脊骨落咪以後唔好再約
計都得,但建議渣車果個收返油錢同車佢啲既時間成本
出黎食飯就預咗㗎啦、吓吓咁計真係無謂做朋友、日日自己食雙餸飯算啦On99
想知呢啲飯局去嚟做咩?
又唔飲 又唔食
就係呢啲人 所以啲餐廳先要按人頭收費
乜L嘢預咗
我叫兩隻龍蝦打包外買叫大家夾錢又ok?
呢D 酒肉朋友真係唔做都擺
下次去流浮山食海鮮,食完咪撚車佢
真。
唔岩玩真係唔好再約
我真係好驚d麻撚煩的人
飲咗啤酒幾多先

唔爭太多就可以唔計,同埋飲酒嗰班朋友同佢 friend 唔friend

最尾嗰句可以唔使做朋友,你做搞手,佢當你on9仔
邊句係同意?
佢叫無飲嗰個衡量下俾少啲喎,無同意過
真係同意就計返條數俾人啦
同埋師兄唔駛咁激動嘅
希望你現實唔係啲老奉要人請你飲嘅人
你係文盲定點...
"佢叫無飲嗰個衡量下俾少啲喎"
咁咪即係同意佢扣返酒錢俾少D 有咩問題?
唔同意點會叫佢俾少D

1) 無飲酒既人 出聲話無飲酒唔想俾酒錢
2) 事主覺得OK 叫無飲酒既人自己衡量 俾少D就得

本身呢度完左
係無飲酒個條友突然又多口講句當俾貼士先係最大問題

btw,有心 我唔飲酒的
但我都唔介意成班FD出去食飯 有人飲酒 照除返人頭數
坐朋友車,車出車入
請渣果個食煙食飯唔係基本架咩
人地可以一鳩話唔車你就柒啦
係到計果幾兜野既就自己死去搭的士小巴啦
人地堂食,你又講打包
咁比咩貼士司機

呀司機又冇飲酒,佢重要比大份請埋人飲
當飲酒$600 憑咩我飲支汽水要比多兩舊水?你咁樣除人頭佛都有火啦
差1-200百不如搭uber使鬼搭你架車仲要受你氣
弱智仔一開波已經講緊飲啤酒
個樓主仲要話原來係 一人一罐/支 啤酒vs 汽水
咁都要計不如番屋企食屎算啦
你係咪未撚出過去大圍食飯嘅死毒撚黎
嘅狀況仲有無FRIEND做
https://lih.kg/btFvdoV
#42 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
我講緊比多兩舊水你要拉去一人一罐做乜撚啫鬼唔知咩以為自己好撚醒牙 你呢啲傻閪係咪人哋收多錢係咪淨係識隻手一路震唔敢問人攞返
你好
咁計較既人 我就唔信佢自己唔知大慨差幾錢
一定望住人飲左幾支啦
咪自己扣返幾十囉
叫佢俾少啲=扣咗酒錢?撚知幾錢咩on9
弱智真係弱智,明碼實價唔得?點解要同你估估下俾幾錢?點解唔可以直接扣返酒錢?比人屌當貼士係自己攞嚟嘅若果想就咁除人頭,應該事先問咗無飲酒嘅同意,本身已經好無禮貌當人老奉要請飲酒

同埋你介唔介意關我撚事 個個都要同你一樣思想?
比多200姐係3個人飲1000蚊啤 我請你飲啦
我地真係彼此相愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞