咁嘅狀況仲有無FRIEND做

676 回覆
37 Like 1394 Dislike
搞返清楚你覆緊既對象先好嗎
分返開兩件事嚟睇係咪真係咁難
交待清楚樓主自己嘅責任
發現你好鐘意掉返轉啲嘢嚟講
算啦 佢一係樓主啲fd一係盲
見人就咬
阿支阿咗摩洛哥,巴打識嘢
同佢做朋友既可能仲慘過樓主講果個
講唔埋兩句就開始攻擊
人地咁講係想打完場
你係佢你點答呀?
講sorry牙? 下次再請你地飲過牙?
咁搶口,當現實世界係連登?
完全唔識樓主。見你啲留言弱智
睇吓個post幾多負皮咪知邊邊弱智囉
唔代表你啲留言唔係弱智
食飯飲酒個個兒登以為去劈酒咁款
又食又拎都講得出
我同fd食,我唔食得辣但我會叫佢哋照叫辣野
我講明我唔食你地可以食唔洗就我,當然會叫其他我啱食既野
埋單一樣照除條數,我唔會要求唔食辣而計平我
所以一定唔好比人知你有車
其實成班人食一定係大數照除
假設你真係唔食某樣野,你最多 咪俾多幾十蚊
我地友情價值唔止幾十蚊呀?
男人太計較無人會鍾意
我自己收錢,通常都係收齊頭
$743 我通常叫佢地比$700

因為自己食量通常都比人地多少少,咁大家都開心
你冇野呀
出黎飲野要事前問一句今餐平分好唔好…..
掃興到
聽完呢句 真係冇人陪先會搵你飲
佢哋係出嚟食飯唔係出嚟飲嘢

同埋點計錢,呢啲係識一個人食第一餐飯必定會溝通到嘅嘢,有人鍾意一人一餐輪流請,有人鍾意AA,有人鍾意做老細餐餐請,有人鍾意出大份人頭收返少少,你哋呢啲永遠得一種計法反而想知你食開啲咩飯,識人第一件事了解同尊重下人哋嘅做法,除非大家都無所謂,咁都屈到叫掃興

同埋真係熟嘅朋友點會酒精過敏收唔收酒錢都仲有得屌,呢啲似食得一兩餐飯完全唔熟嘅朋友
人地要樓主計返錢又何嘗唔係好似食咗佢隻車咁
仲要撻埋個司機朋友出嚟講
對你既summary: 斤斤計較

我識既朋友同埋我咪就係大方d既人

反而唔明你地咁點做大事

我圈子你咁問的確係冇禮貌加好掃興

真係有財困先會咁一枝半枝酒都計住…

人地揸車送哂咁多人 怨都冇怨一句

揸車個個亦都講左叫佢自己扣返,即係佢都係收返大概既錢

點解要發窮惡話當比貼士司機

人地亦都唔係司機,佢係好心車哂d人返去,揸車揸咁遠重要行完山玩足成日好攰

佢熟唔熟都唔影響一個人既人格
熟都唔可以咁無禮貌
人地講緊人人有唔同性格 應該要了解清楚
你就話人小氣
請問你係咪戇撚鳩🙏🏻
我圈子AA其實仲掃興,次次食完飯計錢通常都唔算好熟,熟嘅基本上輪流賣單唔會逐個收錢,食唔同嘢差價都唔志在,就算係AA,有人自己開多咗酒通常都會墊埋錢出嚟最後再除人頭

無禮貌嘅係明明人哋先係蝕嗰個,仲要問都唔問覺得人哋應份要蝕,唔想蝕就係計較
曾經有條友同我講夾返泊車”咪錶”錢
我笑到即刻搭的士走先
而唔會諗自己被老馮請大圍食辣嘢。
大家開心啫
因為人地一開始就講清楚而唔係俾錢嗰下先知呀嘛師兄
有財困就唔會食7xx
食7xx通常都唔會計你飲啲野貴啲我我支平啲
上面成班其實諗返平時同frd食飯都唔會乜都計住啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞