咁嘅狀況仲有無FRIEND做

676 回覆
37 Like 1394 Dislike
咁上面博我既第一句就話同人食飯一定唔會叫人地唔食既野
就唔自我中心?佢屌我先喎
你爬文未?
其實真係唔得,首先啤酒又唔係紅白酒,飲得幾多錢?
佢唔飲酒有飲汽水,汽水錢咪都係一樣大家夾

如果真係fd既請人飲又有咩所謂,
只能夠話本身fd極有限先會咁計較
你咪試下回想下一班人去食野係問想食乜定唔食乜多囉
問唔食乜大把野唔洗叫啦下話
講真易計嘅無乜所謂,最好分開計
但係條友又渣車又接人又比左錢先
條數一個都差唔多一千,除非你地酒錢多過野食
你個朋友就度縮左啲
一齊玩計唔到咁多
柒撚到,搬龍門,想拉人落水
咩都齊
人地賤就跟住一齊賤呀?
你想既你可以去駁佢,但唔使命令我
所以唔使問
沉默大多數
Menu百幾個餸我就真係回想唔到邊幾款最啱所有人食
不過你最重要自己啱食姐,其他人唔啱咪屌佢lor
貼士兩個字真係好難聽,就咁話畀司機咪算
拉乜人落水?其實你明唔明咩叫自我中心
淨係諗自己唔諗人就係
我就係好多野唔食既人 但從來都唔會覺得人地叫我唔食既野有問題
當然你可以話我係咁姐 唔代表全世界
但一個人唔食就唔妥啲朋友叫唔係自我中心係乜
當比人叫但唔食蝦又話唔夾蝦錢 唔計較係乜
條友好聽就話人人性格唔同要了解清楚
上面都有巴打話佢斤斤計較 咪係佢性格囉
原來而家連登仔係咁既價值觀…..
咁點解唔分枱分單食?
搭單問多個

幾兄弟姊妹同屋企兩老食飯

我自己一個去,d細佬妹就帶埋女帶埋老公黎食

幾兄弟姊妹夾埋4個,應該淨係計埋2老除返定計埋外人人頭除返?
咁多人根本冇可能款款都岩所有人食
你自己覺得呢
唔好只係問人意思
仲有渣車果個朋友又點諗
重讀小一啦
成年人啦,仲咁肉鳩酸
兒登嘛。仲有人話要問哂所有人有咩唔食
如果有人唔食一定唔叫喎
講得出呢啲野既人都唔知有冇同人出去食過飯
通常問想食咩 問唔食乜 叫4碗白飯得啦
人地計埋你可能係價值觀唔同,佢覺得就咁除開無咁煩,無心之失

但你句俾貼士司機就係唔尊重人,friend都無得做添啊
好撚戇鳩 咩叫酌量減少少
幾多叫少少 佢減得多你又嘈 唔減佢又唔安樂
咁為乜呢
事實人地真係無飲酒喎 你又計撚埋佢飲 係衰口臭姐
咁上面博我既第一句就話同人食飯一定唔會叫人地唔食既野
就唔自我中心?佢屌我先喎
你爬文未?

其實你係咪語障。。。。。。。
真係唔同你講啦,係咁搬龍門
柒左咪認 希望你大個同人出去食飯唔會好似而家咁
係係
你真係好柒
每人一支野飲
只係啤同可樂既分別
兩老唔計,10歲以下唔計,之後除人頭
重新睇下你幫個條友講既野就知佢幾柒la
琴日有個屌錯人柒到潛埋水tim
我唔知佢叫左幾多啦 如果真係一人一支既 咁我就覺得事主好小家
但如果唔只一支幾打咁飲既 咁我又唔覺事主寒酸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞