咁嘅狀況仲有無FRIEND做

676 回覆
37 Like 1394 Dislike
你咪試下下次個frd車你你走去叫佢司機 仲乜撚野職責你以為你係佢老細?
咪講緊係香港鯉魚門食海鮮人頭700幾 酒錢多極有限
你有冇係香港食海鮮架
自己買自己整都4 500啦 人頭
佢話當係一人一支,我都叫佢出實數佢又唔出,咁我後面都覆咗如果真係一支就條友問題,你爬咗樓先覆啦

其他人係講到老奉唔可以計較先好笑,樓主食餐飯,如果條友如佢所講食人頭7百幾蚊同你計十幾廿蚊仲要臭口,呢個都唔止計較係弱智,咁使乜開post問仲有無friend做?咁都唔識判斷係咪弱智?
同呢啲人食飯已經要犧牲我時間,仲要我畀多幾十蚊
你都識講 一蚊幾豪唔會計
人地好明顯就係一百幾十唔會計

但計唔計唔係重點 係最尾句野真係好難頂
職咩責,老馮要車?
把口唔好咁衰,講者無心,聽者有意
請個會計幫你哋計囉, 屌你老母又做司機又幫你計埋每個人實消費幾多? 自己一條友食啦
由頭到尾都講重點酒錢幾多,係咪多極有限鬼知咩,有人求其炒幾碟海鮮就狂飲啤酒吹水,真係少錢咪出個實數話俾人知條友計到去幾多錢,俾人笑下都好,樓主又唔講
我係揸車果個的話
會扮聽唔到然後逐漸疏遠佢
講到好心車埋朋友變咗係taxi司機咁
你依啲又係冇朋友
唔飲酒果個問:我無飲啤酒你有無除返起筆數無計到我?
司機:過大老山來回40蚊, 東隧來回50, 除開每人22.5, 架車行咗50KM, 1KM油$3, 150蚊, 除開每人$37.5, 即係60元每人
咁佢問完
揸車果個都無屌佢叫佢可以俾少啲
開得口offer就當係
佢咪自己俾少啲算
使乜最後加句野侮辱人
人地揸車車晒全部fd都叫幾唔話得
咁計咪計返錢比司機先囉 又係你話未熟到要蝕少少錢比人 咁唔好坐人車啦 唔熟架喎
本身唔飲酒已經冇fd做 直接杯佢=OK
應該計埋每碟食咗幾多g 再prorata 計返
咁你唔好去囉 不如你講下平時係點計先
你同你兄弟姐妹親唔親
一百幾十同唔同你計,唔係應該俾錢嗰個話事嘅咩?佢同你計到幾錢咪代表你哋交情去到邊,呢啲嘢使咩搵人評理?

同埋我第一個回覆就話咗佢把口臭,但錢唔係老奉要俾多,條友嘅問題根本唔係同你計錢,係性格閪爛口要攞尾采,係你哋分唔清問題撈埋錢銀嚟講
自己幻想人地既意思 之後話人地仆街
毒撚真係可怕
你冇撚野呀 你自己想叫點解唔係你自己講清楚
GATHERING人人都有DUTY架啦
A君做司機
B君去搵位
C君工人囉野

有D仆街唔撚做野 2手FING FING行入黎要人準備好曬D野咪重仆街
相對架姐 你D朋友係咁叫酒飲 你都係可以係咁飲咩凍檸茶飲返夠本
咁個心咪好受D
都係果句
搞得GATHERING 通常每個人都有DUTY架啦
A君買蛋糕
B君買可樂
唔通叫佢一聲送貨佬又嬲咩
我自己覺得應該兩老以外跟人頭 邊個帶人黎就計自己 咁先公平d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞