咁嘅狀況仲有無FRIEND做

676 回覆
37 Like 1394 Dislike
on9一個人唔食成枱冇得食?
咁全部野都唔洗叫喇喎
咁大班人
唔食呢碟咪食第碟

你估兩三個人食飯咩 小人先唔叫唔食既野姐
朋友表示:謝謝理解
少少錢其實就睇得出條友咩心態,呢啲野介紹既飲酒前就講定要計返數啦,事後先黎講有乜意義?反而個司機好大方唔計較。
正常大排檔都有百鳩幾個餸 師兄同開幾多個人食飯
完全係

朋友約食得飯又點會叫啲人哋唔食嘅嘢,人哋話唔食牛唔通特登叫碟牛,就算叫都係對方話唔緊要你哋唔使就我,要大方直頭請食飯添啦

根本無問過人意見老奉先係問題
不過sorry,真係一支酒都計就唔使講,on9嚟
5個人去飲茶有人唔食鳳爪又唔比人叫咩
唔食呢樣咪食其他 好難?
你真係冇朋友架wo
百鳩幾個點心
兩邊都係小氣 打和唔洗爭
2個人撐枱腳就話姐
5個朋友食飯 真係唔會因為一個人唔食牛就唔叫
佢唔食牛仲有大把野食
一個唔食牛。一個唔食豬。一個又話唔食乜
仲有乜叫?
司機慷他人之慨在先,之後人地抵唔住頸
咁唔夾咪少d見
不過唔使話人唔啱
樓主小氣左係邊?柒左都攞返紮沙就係你呢種
正常唔食鳳爪嗰條友會講:唔緊要 你地照叫啦
如果佢冇咁講我真係唔會叫 因為有啲人見到鳳爪都會覺得好核突
你就真係冇朋友喇咁撚自我中心 食少次會死?
笑左。你先係自我中心個個
我唔會因為我自己唔食鳳爪就唔比自己班frd叫囉
我就係唔食鳳爪個個
我先唔會咁自我中心自己唔食就唔比人叫
好多嘢係你來我往,唔係老奉

如果一枱人得一個唔食牛,通常咪叫其他肉食,正常人哋仲會自己話唔緊要照叫牛都得,一個唔食牛一個唔食豬一個唔食海鮮,咪傾點叫互就,食得多有默契點計錢肯定唔會有交嘈,尊重係互相
小氣在嬲人地想計清楚數
同埋司機淨係掉條大數出嚟
一個唔飲酒嘅人點會知支酒幾錢
屌 我咪講撚咗 人地可以話唔介意
邊撚度唔俾你叫
同埋我又唔撚係唔食嗰個 點解會係我自我中心
所以我咪話成班人唔會有“唔叫人地唔食既野”既情況出現
係樓上有人咁講我先出奇
通常係2人撐枱腳先會唔叫人地唔食既野
5.6個人既話冇可能唔叫人地唔食既野
同frd/親戚食開飯都知。
唔飲酒都知幾錢啦下話
睇你中學都未grad
同埋由頭到尾都唔係嬲佢想計
係句當比tips司機。但個司機係frd黎
間間餐廳都唔撚同價架啦
可樂都有啲五蚊有啲五十蚊
老奉要人識讀心
咁你屌佢計較做乜
屌佢把口閪咪完囉 喺度講經
咁佢地同一間餐廳食
一支啤酒一支可樂貴極都差得唔遠啦下話
唔好乜都攞老奉兩個字做擋箭牌啦
用下個腦都知
有d野真係要問清楚先知
我爬完文都無諗過食海鮮叫酒飲,最後一人飲得一支
其實我朋友唔想計。
不過佢一句「有無除開我唔計」
然後一句話當Tips 比司機
先引申咁多事情

讀唔讀心都好呢句Tips
真係暫時未見有人讚佢講得唔錯嘅
咁如果未問清楚又做乜老奉當人飲好多
仲講到屈人請人飲酒咁蝕底

可樂都係飲得一支啤酒飲得幾多
唔通每人飲兩支又真係計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞