咁嘅狀況仲有無FRIEND做

676 回覆
37 Like 1394 Dislike
你條友真係蠻不講理到

係你無啦啦話我窮我真係邊撚到窮

我講例子證明依加又講全港得我住私樓?

乜撚野logical fallacy黎

你睇撚錯哂我依加話你理解能力有問題你又跟乜撚野我講野呀?

我理撚得你dklm 定dllm,on撚9先以為打dklm/dllm好撚吊咁。打字打得好撚d啦,成隻小學雞咁撚樣

你係度打下字嘈下廢up好喇
出去講呢d實人笑鳩
唔講以為開咩貴酒幾千蚊支
喺餐廳叫啤酒同汽水價錢都唔差得遠啦
你講開呢樣,我識得有個人係咁,佢真係冇乜朋友。
但我老豆聽佢d事跡就好buy佢,覺得咁先係君真,但事實上係我老豆亦真係冇乜朋友。從來都冇人搵佢。

呢樣野真係好現實
食飯俾番錢唔係天公地道咩,叫番自己兄弟姊妹出番自己條仔/女個份囉,老馮做大嘅請架?
做人男女朋友去食飯又老馮人地請你架?
我意思係你自己上樓都好意思攞來曬。

dllm不嬲係網上用語用咗十幾廿年,你第一日上網?
自己文盲賴人打字有問題

總之照返我對po嘅結論, 出嚟食飯開心一千幾百就咪撚計較,要計嘅自己返屋企食杯麵,亦都唔配有朋友。
我就唔L明你話食少幾餐都要出嚟充面子social有乜撚嘢意思,你可能好有經驗,我都未撚試過窮到去到呢個地步,唔L拗
睇下飲幾多先 車係自願 飲唔飲酒係咪自願?
遇過啲酒鬼 飲完又劏飲完又劏 酒錢仲貴過場錢加野食
係囉 我帶條女去都係計2個人頭 我請唔請條女我自己話事 但無理由要人請埋一份
兩條友飲得幾多 仲要啤酒
你話一大班人10幾人食飯/酒吧狂劈
你一個唔飲仲有得講
其實都係,飲酒條數可以差好大,無啦啦比多兩舊幾似係你地想劏人多啲
簡單啲啦,有計冇計酒錢差幾多先,幾十蚊就無謂啦
大把依啲人
做野識既
一冇做就聯絡都廢事
cheap到
好難單從一件事judge 人
但係睇得出 唔飲酒個條友平日都係好計較既人
呢啲人係日常生活係會不自覺滲左啲計較基因出黎
我係冇可能同到呢啲人做frd
點解咁多人覺得要老奉請人飲酒??
撚有人覺得老奉咩
依家最大問題係佢最後個句 當搭車俾貼士司機

條友出左聲唔想夾酒錢 人地都同意左
咁仲講乜柒野當俾貼士姐
你唔鍾意啲斤斤計較嘅人咪unfriend囉
會唔再預佢
咪就係講呢樣

熟既根本唔care 會計既都唔熟啦

唔熟緊係均真計啦
兩個都有錯,不過樓主錯先
樓主唔想麻煩計婆毑數,慷他人之慨
其實你地差咁個金牛座既朋友
眼盲都上連登?
揸車果個第二朝同唔飲酒果個講:
除返起每位743蚊(大數除人頭)

樓主1999好難怪我get錯
其他同行嘅都嗌咗啤酒(揸車果個除外)
我點知有2個唔飲
post嗰個唔係個司機
有咩好討論者
大家本身都唔熟
下次都唔再約架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞