咁嘅狀況仲有無FRIEND做

676 回覆
37 Like 1394 Dislike
咁佢夠蝕油錢。計返佢冇飲酒既錢都唔夠比油錢
所以先話佢計較
無禮貌係佢句當比tips司機
其實佢問人有冇唔計佢酒錢
人地都答佢可以著量扣返少少
但佢一句就話當比tips司機
佢都可以一開始就講酒錢唔夾咁介意既話
其實唔係一定唔食架喎 食少幾餐都喺度啦 為面子有財困都可以食貴過平時食開既野
佢要面就唔會一支啤同可樂既錢都計
自我中心到
你就自我中心
有冇講清楚食唔食辣都唔會諗唔食辣就等如請人地食啦
唔飲就等如請人地飲唔知咩思想黎
講到佢冇份食冇份飲咁
講你自我中心你你心入面只可以得一種諗法
你呢個回覆真係一個好好係例子講你有幾自我中心
堆啤酒飲左幾多錢先
如果唔係多,條友仲咁斤斤計較,真係無下次
好似係你得一種諗法多啲喎
成班人食飯就唔叫有人唔食既野?
4個食1個唔食 基本上唔洗問都會叫
得一個人唔食要4個人就佢先係自我中心
你地本末倒置仲講
基本上唔洗問都會叫
係係,係我自我中心
要一個就4個唔自我中心係乜?
把口賤
要不得
互相遷就,問下唔得既?
第一句就點解唔係你問,點解我問
我有野唔食都唔會要4個人就我啦
相對
真係好自我中心
一直你都唔會之後就屌會果d
一班人去食飯 點會問人有乜唔食
通常都問有乜想食啦 同你地講真係哂氣
而家講緊自我中心呀
要4個人就一個人咁個一人唔自我中心?
計得咁盡 ,揸車果個係咪要計油錢 ,開車成本
計番市價租車條數計落去 , 走仲要車晒所有人係咪都收番人工
其他同行嘅都嗌咗啤酒(揸車果個除外)
盲人都上到連登
係呀
依家講自我中心,唔係比人多呀
同埋你又諗下,如果唔問既,一開始又點知4比1,3比2,邊一邊人多
呢d根本就要大家傾出黎,咩人少果邊點解唔問,一定要我問,聽到都覺辛苦
同FD食飯都係心不願局住夾酒錢
7-8個人,明明一餐食千幾,但啤酒灌水都近千
可以叫多幾個餸加甜品啦
所以從來唔關邊邊人多事
你同親人飲茶人地都唔會問你唔食啲乜啦
我從頭到尾講緊一班人出去食飯根本唔會問人唔食啲乜 你唔食人地叫左又冇人逼你食
除非得一碟餸啦
係上面有人懶偉大話一定會問 一定唔會叫人地唔食既野
你地為拗而拗我先覺得辛苦
叫人地唔食既野從來都唔會係自我中心既行為
人地口中既司機 = 渣車果位
唔撚係你覺得既 的士司機

根本唔想比佢扣酒錢, 借D2發脾氣姐
你唔滿意咪一粒粒字黎捉囉
就算人地講當豪比A君, 你都會覺得 豪乜撚野
其實汽水仲撚貴過啤酒
又突然所以從來唔關邊邊人多事
你係咁拎黎做point wor
「我從頭到尾講緊一班人出去食飯根本唔會問人唔食啲乜」
你呢句咪自我中心既表現,全世界只可以呢個諗法??
唔係果d就要俾你屌??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞