咁嘅狀況仲有無FRIEND做

676 回覆
37 Like 1394 Dislike
叫汽水唔洗錢?
如果有個fd成日食飯都借d意唔比錢大家點睇?
但啲錢個司機冇份架喎
就當佢可樂20*2,大啤40*2, 40+80=120再除4,大數咁計畀多咗10蚊咁大把
其實如果個司機咁斤斤計較油錢, 一開始就叫大家坐的士啦, 做乜衝出嚟要車埋人, 之後自己又暗啞底投訴人哋唔畀油錢咁少家

揸咗廿幾年車, 平時兜埋啲冇車嘅friend, 一次都冇試過核突到咁, 唔想車咪唔車囉, 谷住道氣車完又要依依哦哦計埋啲婆仔數
追哂post?
5人
唔飲酒 可樂一
友a 啤一
友b 啤一
友c 啤一
司機 可樂一
唔識計
咪麻煩以後咪叫
咁好多時人頭除算 出得嚟食 特別呢啲地方 你估支可樂五蚊呀? 咪一樣十幾蚊 頂多支啤酒廿幾蚊 睇你飲咩牌子
你咪又係畀多少少 成班朋友出嚟飲 無謂嘈
你話有件飲到劏 人哋個場要清潔費就劏果件孭飛姐
有海鮮有酒呢啲冇得計 好似我呢啲追酒飲唔通成班見我飲多啲就收我貴啲?(但我一飲就食少好多嘢)
>唔飲酒果個講:算啦,當比貼士司機

其實講完已經完左
啤酒?三個人喎
5個人三個人飲
不過想問香港邊到食海鮮咁平
想幫襯下
我淨係睇咗第一個咋, 只係覺得兩邊都核突, 一邊車埋人之後谷住道氣要收車+酒錢, 另一邊唔飲酒都要畀錢.

但扯到要做朋友要對等, 但真係坐低講對等嗰陣, 又乜乜柒柒撈埋一齊計

有啲搞笑咁囉
冇追post唔好9up la
大圍開心唔計就下次再約過
計完有無除開酒錢後再話比貼士司機係初一
果啲咩多隻蝦少碗飯泊車油錢係十五。
真係冇睇曬

明明冇飲酒嗰個都話當畀貼士司機完咗件事,都仲要畀人拎出嚟鞭屍
其實司機冇收過車錢
而家司機咪話全部都唔計囉
計你又話小家,而家咪屌緊個少少酒錢都要計既人小家囉
請左人飲幾十年酒 都未見過D人計埋D一支啤酒同一支汽水既差額既婆仔數
你咁肉酸返去飲油唔好飲酒啦
你飲酒飲成點先?飲定劈? 幾多round?
老實講 我唔知你同朋友點相處啦
但係食個飯 唔差得遠除開有咩問題
況且而家個情況係差幾蚊 完全唔係你講埋啲弱撚智例子
除非你呢世淨係見呢啲朋友一次 或者你本身嘅preference就係食平野
如果唔係 下次大家一齊食又夾錢 你食左貴野 其他人咪幫你比番囉
但係你話下次人地唔比咁先係對等囉
咁拎難聽你聽完冇事
勁 真心配服
不過係揸廿幾年車應該都好成熟
喂,我識個眼科專科喎
洗唔洗介紹俾你識
係呀, 我只不過覆返話要“對等”嗰條友, 點解唔飲酒都要畀錢, 然後就有人答我個點解佢唔使俾油錢, 跟住"油錢" 先開始伸延出去.
你係咪有份飲酒嗰班?

又食又拎仲要朋友做埋司機車嗰三個酒友先係最大問題啦,司機車人仲要俾埋佢哋酒錢嘅話,呢啲先係豬朋狗友

而家件事係,司機一個出錢又出車仲要收埋錢,嗰三個酒友又食又拎仲要人車埋,一個無飲酒嘅俾人逼要請嗰三個酒友飲酒,咁佢攞咗嗰三條酒友咩著數?

最多話佢把口閪,司機可能平時做開大佬,覺得咁樣無問題,但另外三個有飲嘅應該自動自覺俾返酒錢啦,係呢三條友佔晒司機朋友便宜,人哋唔同佢哋計較咋
啤酒好撚貴 加埋佢身體唔飲得 其實公道講你地應該主動唔計佢
最慘佢而家唔係請, 係想追返條酒數呢
懷疑條友窮撚到叫碟咕嚕肉都要數住邊個食多左兩舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞