咁嘅狀況仲有無FRIEND做

676 回覆
37 Like 1394 Dislike
😂😂計到咁盡不如大食個啲俾大份 細食個啲人俾少啲?
酒精敏感仲落bar
成班朋友食完飯,叫到有下場,好難推已經一早講咗唔飲酒
講事實姐
合理分開計
白卡仔無撚啦啦係度講乜尻野$600呀
而家無撚發生過自己7撚左就捐入你老母閪度飲閪汁啦
話咩我震唔敢收 震你老母閪咩
我先唔會計1罐啤酒差價呀On9仔
撚似你啲白卡毒撚咩
依個po好撚好睇
我上面講嗰$600你講乜撚嘢一罐啤酒講嘢九唔撚搭八一係你老母做雞俾人屌到癲咗打到你變戇鳩仔一係啱啱庇護工場偷走出嚟番去入筷子啦傻閪
樓主個問題係同唔同條友做frd
唔係點計條數

一定冇friend做啦
成件事要一齊睇
單係拆開有冇飲酒要點計睇唔到條友咩人

如果佢係咁均真就應該自己提出畀返車錢
識計酒水唔識計車錢?
即係佢自己都言行不一
只係睇到自己蝕底而睇唔到車主嘅付出
可顯示出佢唔係真心要求公平

而只係自我中心,小家,攞人著數嘅人

又,樓主補充咗個情況嗰餐應該唔係飲咗好多酒
其實多少都唔緊要,要計清楚都冇問題
重點係唔該埋單時自己主動講清楚要計

而唔係埋單唔出聲但要求人哋事後計返畀佢

你唔一早講唔畀車主問邊個收番?叫車主再問番另外嗰2個朋友收番多20蚊咁樣呀?
要求人哋事後先計返畀佢明顯係令車主(畀錢嗰個)難做,唔理人嘅行為

重點係佢啲行為睇清佢個人,而唔係餐飯條數要點計
我想問揸車嗰個撚有收到錢
同埋最後嗰句更顯示出佢係唔理人感受,冇禮貌嘅人
份人冇禮,自我中心又小家
點做friend
你問呢個?

揸車果個第二朝同唔飲酒果個講: 除返起每位743蚊(大數除人頭)
係呀我意思邊有貼士 司機本人自己都蝕咗 佢都飲可樂咋嘛
明顯車主就係唔計較嘅人啦
肯車出車入又負責畀錢先
屌撚死佢,當你kai子
你食撚屎啦,仲要咁多正皮

小家到屌你老母
咁枝汽水都要計返啦除返人頭,油錢呢?架車行多左拆舊呢?行多左消耗呢?條胎?偈油,冷氣,副偈行多左呢。時間呢,多撚到有排計
呢啲含家產唔值得有朋友

攞人著數就識,雙重標準到
踩中咗啲小家窮撚嘅玻璃心
鯉魚門食$7xx …
愛你
人地講撚明一人一罐啤酒 汽水你係度乜$600 酒水錢點點已經夠On9
3條友係鯉魚門飯店飲$600 啤酒?
$40一罐都要每人飲5罐先得啦,未行到出停車場都痾幾次尿
死窮閪未撚去過鯉魚門就咪撚FF啦

你個閪腦係咪比你老母啲花柳惹到變弱智?
唉⋯死撚左去算啦
啲白卡真係好撚癲
自己柒左仲要發癲死拗
係街見到隨時比佢拎刀斬死
嘩睇完呢個post即刻問識既人有冇響連登叫貓靈,係既話即刻delete fd唔駛覆
諗咗成日先夠膽覆我點知講撚埋啲垃圾我出去劈酒飲五支都唔夠啦你咁撚廢係咪00後自暴其短飲幾罐就唔掂唔驚俾人笑撚到面黃你老母做雞已經夠慘仲丟你老母架我係你真係死撚咗佢喇
最後一句un 耳到
先唔講佢計唔計較少少酒錢
呢句野真頭係唔識人情世故既表現
咁都仲有連登仔撐
成班冇朋友柒頭圍威喂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞