我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 39 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
33 Like 8 Dislike
如果係咁.我建議你18號19號再搵我好d.可以用13代 Intel

G24F覺得如何
我覺得咁樣可以
1 x Intel® Core™ i7-12700F BOX 行貨
價錢:$2,680

1 x [10月限量優惠]GIGABYTE Z690 AORUS ELITE DDR5 ATX + Kingston Fury Beast RGB 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 Mhz C36 (送FSP G PRO 1000W 金牌)
價錢:$4,098

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,620

1 x [10月優惠]Radeon™ RX 6950 XT GAMING X TRIO 16GB GDDR6 (可單買或砌機減$100並送AsiaHorse 黑啡 Mocha 火牛線)
價錢:$7,499

1 x Be Quiet! Pure Base 500DX ARGB Tempered Glass ATX - White
價錢:$699

1 x Thermalright Frost Commander 140 CPU Air Cooler - White
價錢:$520

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $17,196
https://www.faroll.com/customize#MzI1NCw0OTAwLDUwNzIsNTMwNCw1ODk4LDYwMzg
可以同客服講就可以了
琴晚身體攰.所以兩點訓左了

而家身體正常返
4090 用850W PSU得唔得?
勉強可以 但一定唔好拉powerlimit

不過你邊隻850
比較過ASUS 既25吋同24吋同級
ASUS可以垂直轉90度
MSI 同價位 就得144HZ
THOR
咁OK既
想問條List有冇咩大問題?
如果想平平哋加個2k 144Hz Monitor邊隻好?

1 x Intel® Core™ i7-12700F BOX 行貨
價錢:$2,680

1 x ASUS TUF GAMING B660-PLUS WIFI DDR4 ATX
價錢:$1,400

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,620

1 x [10月優惠]Gigabyte AORUS GeForce RTX™ 3080 MASTER 10GB GDDR6X (可單買或砌機 下星期到貨) (送AMP 900 Mouse Pad)
價錢:$5,699

1 x [10月優惠]FSP Hydro G Pro Series 850W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$949

1 x Be Quiet! Pure Base 500DX ARGB Tempered Glass ATX - Black
價錢:$739

1 x [10月優惠]Thermalright Frost Spirit 140 BLACK V3 Dual Tower CPU Cooler
價錢:$370

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $14,317
https://www.faroll.com/customize#Mjk4NywzMjUzLDM3MzcsNDg4MCw0OTAwLDUwNzIsNTE4OSw1MjU5LDUyNTk
你整返個買4090換埋牛優惠啦
我有整架
原來有
Mon可以考慮gigabyte M27Q
緊係整出黎賀一賀
不過asus個堆都幾貴
6650XT係唔係仲未有貨期?
琴日都有睇過下隻INNOCN,但我最終應該都係買G24F
我主要係想要有升降、色水ok、包埋HDMI/DP線同埋內置火牛(唔想多舊野放係枱/地下)
因為我用緊果隻無升降,所以依家係用2疊A4紙墊高
同埋舊mon仲用緊VGA頭包埋線唔洗再比錢買
同埋都有問過下用緊27"mon d fd做文書如何,佢話 word/excel 100%縮放d字會太細,要控埋去睇/要再zoom大d。

ASUS 既我估係ASUS VG258QR 同VG248QG(都係悠2個網禁出來)
我見2部都係得1個HDMI(v1.4)、1個DP(1.2)同1個DVI頭。
同埋VG248QG淨係包DisplayPort cable,VG258QR先會包曬HDMI同DP,反而G24F係2款線都包
另外呢2部好似係用外置火牛,睇你想唔想多舊野再放係枱/地下。
垂直轉90度我反而覺得無咩所謂,多數打機都係橫放,見人90度好似都係做文書副mon多(maybe我見識少)。

最後我決定都係同老闆同一陣線推你用G24F
想問如果想13代+4090一砲過砌,解禁夠鐘落單就得?冇貨會唔會等好耐?
最新消息.下星期返
innocn

其實同VK個d一樣啦

我會上架.但我唔多會推呢d大陸牌子
5K預算,想玩到戰地風雲2042最低畫質就得
顯卡用返1070 ,SSD都HHD不用買,請出招🙏,但將來會玩三零系列顯卡
你可以考慮照訂左先.4090應該係好少貨的

所以你要考慮既係NDA個刻落13代+4090機.但係可能要等4090
想砌部可以正常上netflix追劇,細機箱,底板有埋wifi既機比老母用
(可能會拎黎玩cookie clicker級數既game,但如果會超過筆直就唔洗理)
筆直3-4000內得唔得
唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞