我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 39 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
33 Like 8 Dislike
kingston 其實都ok
起碼我條用左十年既ddr2乞丐版到而家仲未出事

btw 點搵到係咩die 的?
我一開始以為冷排越大 散熱一定越勁添…

網上搵到好多review都係VK C360,VK GL360應該係再新一代?好似搵唔到GL360實測。

機箱方面,我記得以前你嘅list 有推過Antec (唔記得DF幾多了),不過後來轉咗去Be quiet。
DF700 的確又平又正,不過我都係覺得Lian Lancool III模組化 好多件可以拆出嚟正好多
悠二又慘了,出面有個post 話法奧買mon出事
我覆左啦.我要講既都講左
我想砌部細箱機,間唔時玩下FM,AOC,巨商,對畫質要求唔高,Budget $4000左右,喺你個網見到呢兩條list,因為budget同埋siz問題,我將兩條list combine埋一齊,想知道可唔可行
http://yujihw.com/list/6500-itx-gaming
http://yujihw.com/list/4500-gaming
CPU: AMD Ryzen™ 5 5600G with Radeon™ Graphics
Motherboard: Gigabyte B550M AORUS ELITE Micro-ATX
RAM: ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
SSD: Gigabyte AORUS Gen4 SSD 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
PSU: FSP Hydro S Series 650W 80 Plus Silver
Case: Sharkoon 小悍將 SHARK ZONE C10 Mini-ITX (雙風扇版本)
喂.Mr.A

好似第一次見你入黎
Btw.你係唔係話想買Mon
有asus 配fsp 牛減200
Kingston 基本上係hynix-die

其實冇點搵架.有時睇下d 底板廠既memory support list
你咁講係冇錯.但要睇個水冷係用起邊到

GL把風扇勁好多
好耐冇見
我係極少入硬件台,不過係吹水台見到你個 post ,所以要恭喜你再開 post 教人砌機
其他卡有無?giga/msi
想上埋3080唔想用3070ti

我呢期開多左d開箱/ 評測文呀

間中可以入黎睇下
好的
比多 d linux / open source 推介
所以會換機呀
諗緊張卡點搞
打算20k 內?
悠二想問吓你其實多唔多人會同你買雷神1600W
13代i7 + 3080ti/以上
唔買4090 用唔盡你個moon
同埋如果換卡,我會換埋隻牛的
又冇得做平少少
ching 輕度?
有機會聽日出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞