我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 39 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
33 Like 8 Dislike
比聯強差既大有存在

你其他代理都成日起epc俾人開波啦

anyway.有我起到
問緊
12700F.唔使用水冷

980 pro唔係問題.不過而家kc3000平

tomahawk其實.不過m板呢塊都夠推

3070.我覺得目前香港既價唔抵玩

因為而家a卡太平
我覺得.DDR5主流會係6000 C36

價錢同性能叫平衡性比較好
呢兩條我都覺得OK
1 x G.Skill Flare X5 DDR5 32GB (2 x 16GB) 6000MHz C36 F5-6000J3636F16GX2-FX5 AMD EXPO
價錢:$1,699

1 x Kingston Fury Beast RGB 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 Mhz C36 AMD EXPO
價錢:$1,799

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $3,578
https://www.faroll.com/customize#NTg5MCw1OTcw
唔大超.問題不大

你大超watt數上哂黎.一定係靠水冷
因為如果TDP watt數唔算高.反而風冷係勁過水冷的

水冷要勁.係真係愈高watt先同風冷愈大分別
1 x G.Skill Trident Z5 RGB Series 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz C32 F5-6000J3238F16GX2-TZ5RS - Silver
價錢:$2,990

1 x G.Skill Trident Z5 RGB Series 32GB (2 x 16GB) DDR5 6800MHz C34 F5-6800J3445G16GX2-TZ5RS - Silver
價錢:$2,780

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $5,850
https://www.faroll.com/customize#NTQ4Niw2MTE3

依兩隻邊隻好d?
之前應該聯左張卡.不過應該差唔多到了
都得

或者Kingston.都唔差的.靚hynix die
真心.其實冇分別

直接睇價錢.頻率.同cl值算

你本身係想買ddr5?
2060s.應該只係夠玩1080p 144
好.多謝
係 諗住換13700k+ddr5

G.Skill Flare X5 DDR5 32GB (2 x 16GB) 6000MHz C32 F5-6000J3238F16GX2-FX5 AMD EXPO

應該換呢隻
好緊火
好.覆緊
有悠2+連登ac係到驚西咩
一定係6800個條
好 等埋粒13700k 一齊過落單

不是一個人有冇諗住換咩
等緊買
好,唔該晒
悠二
呢條OK既
而家砌機,買3080有無優惠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞