我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 39 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
33 Like 8 Dislike
唔該哂,咁我舊電腦嘅harddisk係唔係都可以搬去新呢部機?

咁舊harddisk入面已經有window,會唔會有問題?
無知一問
想問Noctua NF-A14 industrial PPC3000 IP52 PWM
可唔可以取代Valkyrie GL360 上面既3把風扇?
我減返1條ram 就ok?咁好小事姐
deskmeet 睇落都好吸引,無咩問題既話我今晚就跟呢個落單,唔該曬
A14 好似係 14cm 風扇黎架喎
以我理解你應該裝都裝唔到上冷排
因為螺絲位會唔岩

你check番 gl360 佢本身風扇咩厚度
正常應該係 12x25

買錯厚度因住鑽穿冷排或者唔夠長
我上面揀錯咗notebook ram 會插唔落
ram我覺得你可以諗上唔上32GB
因為依家D RAM真係好平

1 x Intel Core i5-12400 BOX 行貨
價錢:$1,580

1 x ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$390

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$799

1 x ASRock DeskMeet B660 Mini-ITX Platform
價錢:$1,960

1 x [10月優惠]Thermalright AXP90 X47 下吹式散熱器
價錢:$220

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $5,029
https://www.faroll.com/customize#Mzg1Myw0NjUwLDQ5MTAsNTA3MSw1NDM4
原來係咁,好彩你補充返
唔該曬,我今晚諗諗佢
過新機換底板呢啲就建議windows重裝
自膠 Noctua NF-F12 industrial PPC3000 IP52 PWM先岩
PG27AQN 就出
有冇條list 可以推到個Mon
玩FPS
Modern warfare 2 之類
Noctua 12cm 都有:
NF-F12 INDUSTRIALPPC-3000 PWM

不過3000轉好撚嘈架,平時真係用唔著
咁format舊harddisk,係唔係都可以將佢放喺新電腦
SOR我自膠
Noctua NF-F12 industrial PPC3000 IP52 PWM
check左了
F12同GL360既風扇size是一樣的
試過屎忽痕用把3000做機箱風扇,長期55-65%以下都頂唔順
真係唔好亂試貓頭鷹工業扇
正常情況可以
如果係當boot機碟以外,額外storage咁用嘅話,記得要自己assign個字母俾佢先用到 (E: F: G: 嗰啲)
今日係咪有intel 13代賣?
1 x Intel Core i5-12400F BOX
價錢:$1,430

1 x [10月優惠]Gigabyte B660M DS3H AX WIFI 6 + BT5 DDR4 Micro-ATX
價錢:$940

2 x KLEVV Bolt X Series 16GB (1x 16GB) DDR4 3200MHz C16
價錢:$780

1 x ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 3080 V2 OC Edition 10GB GDDR6X LHR (可單買或砌機)
價錢:$5,950

1 x [優惠]配ASUS 3070或以上顯示卡 FSP火牛減$200
價錢:-$200

1 x [10月優惠]FSP Hydro G Pro Series 750W 80 Plus Gold Fully-Modular
價錢:$849

1 x Thermaltake S100 Tempered Glass Micro-ATX - Black (三風扇版本)
價錢:$429

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $10,407

用有WIFI 底板因為FOR PINTER 用
應該冇咩問題?
好似今日出 但無間鋪facebook 見有消息 想知13900k 咩價位
聽講香港頭水冇i9
想請問asus X670E itx 有咩好風冷可以用到?
7900x price 4440
差唔多都要降了
amd 70全部降哂
Noctua 既話 A12x25 夠用啦 2000rpm

再唔係想玩rgb 買lian li 仲好

Sl infinity 個燈效靚

3串1 一條線過唔洗走咁多線
想問下個FSP 1000W atx 3.0火牛寫住預訂,要幾時先有貨出到?
悠老闆 想問下r5 5600鋪頭有冇貨?想上去拎同比八達通 客服冇人覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞