我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 39 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
33 Like 8 Dislike
下次有我錄低
而家悠二有賣嘅DDR5 ram最主流係幾多Hz同幾多c
你本身用咩卡先?
我見隔離post話就算用4090,樽頸位都係CPU 12900K唔夠勁,所以大部分game開最高畫質 都係得100FPS左右。
你話想壓低個價 放棄DDR5,但係又用相對較貴嘅機箱+水冷,不如用平啲機箱同散熱,轉用DDR5?
D15夠力壓個溫度咩?
無360水冷 都好難
其實係睇你超頻超幾多嘅…
我上youtube睇過review,12900K 用D15都勉強夠做,而且比某啲水冷溫度仲低啲。

不過我上面都有考慮用水冷,Arctic Liquid Freezer II 420 呢隻點睇? 我睇review好似都唔錯,而且唔貴 性價比幾高
悠二巴想問下如果就咁碌上法奧上面會唔會有件可以就咁買
有部份有 不過自取問左客服先
訂單編號:221008000087215
想問下幾時有?thanks
本身揀corsair 係個人對牌子信仰
如果轉gskill 應該會加多少少買trident x5rgb
我見Gskill ram有分amd expo同intel xmp,係咪用返啱嘅好d定係冇分別?
感謝我再直接問問先
2060s 咋
最後都係換咗 希望可以21號收到
火牛唔好呢隻了.真係有排等.用fsp 1000W gold atx 3.0算

卡.你可以轉tuf oc 4090

13900K.之後如果有.你先再後加都我
toshiba 2tb就OK.條list冇咩問題
有野想問下你,tg咗你,thx
目前黎講.性能上的確係GL360最勁

平既箱入面.df700好d既

頂裝到咁
不如咁.你月底搵我好d

香港首批得13600KF 13700KF.兩粒都冇內置GPU.即係一定要有卡
sorry.睇漏左你有三隻HDD

如果係咁的話

卡的確方面選擇唔多.特別係堆高階卡.3080 唔係問題.但係玩4k 144就好勉強

一係水冷既4090.頂裝240排.應該夠位裝
你本身預算幾多先

同埋你而家部機spec係咩.睇下有冇咩件用得返
咁樣啦.到時你用13700KF
1 x Intel® Core™ i7-12700KF BOX 行貨
價錢:$2,930

1 x Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX DDR5 LGA 1700 ATX
價錢:$2,199

1 x G.Skill Flare X5 DDR5 32GB (2 x 16GB) 6000MHz C36 F5-6000J3636F16GX2-FX5 AMD EXPO
價錢:$1,699

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$799

1 x Gigabyte GeForce RTX® 4090 GAMING OC 24GB GDDR6X (缺貨)
價錢:$14,999

1 x (預訂) [網店獨家發售]FSP Hydro G Pro 1000W 80 Plus Gold Fully Modular ATX 3.0 PCI-E 5.0
價錢:$1,399

1 x Be Quiet! Pure Base 500DX ARGB Tempered Glass ATX - Black
價錢:$739

1 x [10月優惠]Thermalright Frost Commander 140 CPU Air Cooler
價錢:$425

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $25,269
https://www.faroll.com/customize#MzI1Myw0Nzg2LDUwNzEsNTI4OCw1ODkwLDU5MDMsNjA5OCw2MTIx
唔差啦.今代giga板.上代唔敢講

今代真心唔差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞