我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 39 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
33 Like 8 Dislike
ram.6000Mhz 用Kingston

你有要求就而家最新g.skill 7200MHz

ssd kc3000夠架啦一定夠

機箱.500 DX或者lancool iii都唔錯.散熱好
[member]221015000269544/member]
會退返俾你的
感謝二哥 , 我決定都係買asus rog 3060ti 想問11月嘅話仲會唔會喺你到買到
Display 想用aorus 個張,個list火牛係咪要轉,麻煩曬悠二
唔使轉
咁..你到時問我.我到時睇下你R d優惠.呢張卡
麻煩哂
13代極少貨
有冇邊張intel itx 版推介 z690/z790
知唔知第二水幾時到
如果想要符合下
要成部換
定有邊張卡推薦
自己會玩4k game 剪片,cpu會轉13代,想問下呢條list有無問題?應該落咗單先?定等埋13代先落?
上一部機已經6代cpu,想砌好啲

1 x Intel® Core™ i9-12900K BOX(行貨)
價錢:$4,380

1 x (預訂) MSI PRO Z790-A WIFI LGA 1700 DDR5 ATX
價錢:$2,299

1 x Kingston Fury Beast 64GB (2 x 32GB) DDR5 5600 Mhz C40
價錢:$3,199

1 x Samsung 980 Pro Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$950

1 x Samsung 980 Pro Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,799

1 x [10月優惠]FSP ATX 3.0火牛配4090顯示卡 減$200
價錢:-$200

1 x ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X (缺貨)
價錢:$12,999

1 x (預訂) [網店獨家發售]FSP Hydro PTM PRO 1200W 80 Plus Platinum Fully Modular ATX 3.0 PCI-E 5.0
價錢:$2,099

1 x Fractal Design Define 7 Tempered Glass E-ATX Case - Black
價錢:$1,298

1 x [9月優惠]Valkyrie GL360 ARGB 360mm CPU Liquid Cooler - Black
價錢:$899

1 x Microsoft Windows 10 Home 64 Bit 中文繁體版 完整版 USB
價錢:$1,260

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $31,062
https://www.faroll.com/customize#Mjg3MCwzNzMwLDQ0MDEsNDc4Miw1NzkxLDU5MDQsNTk1Nyw2MDc2LDYwODMsNjA5Niw3Nzg
幾點開賣
要搶閘
你講講大概預算 我睇下點執俾你

3070價唔抵玩
起碼一樣野 我一定唔會加價
1萬頭左右,上面個list 大概幾錢?
7200MHz 好貴啊,夠買多set 32GB 6000Mhz

其實係咪 64GB 6000 > 32GB 7200?
想問吓張2070上到85度係咪正常 之前熱嗰陣仲上到90度 今日清晒成部機啲塵 換埋cpu散熱膏 cpu明顯低咗10幾度 但張2070打機嗰陣都仲係85度 明明今日已經涼咗咁多
其實13700KF呢一粒多貨既

行貨計呀下.

水貨.我唔賣我唔知

第二水可能有機會月底掛
MSI個塊.不過有d貴
你可以換左卡先既...

變化都好大架

你火牛型號係咩
想問開唔到電腦,禁開關制完全冇反應,連踢起一下既反應都冇,係唔係死牛多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞