我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 39 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
33 Like 8 Dislike
睇返price.com啲價,14cm 3000、12cm 3000、12cm 2000 價錢都一樣,
點解3000轉唔係應該貴啲?
13系U用DDR5 ram勁DDR4幾多到?係咪要過埋今晚先答得?

同埋主機如果打平放,會唔會影響水冷?
一體式水冷散熱效能上就影響不大 (好注重嗰1-2度以內就另計)
但係水泵負荷可能大咗,冇咁耐用,同埋有啲位可能會trap air bubble 搞到有聲
太貴根本冇意思
最新消息係.都有13900K

不過極少.同樣都係tray

13700K我估黎緊會有既.但係第一日應該冇了
我覺得G24F已經好足夠
可以.但我更建玄silent wings 4 pro.

a14 ippc扇其實高轉得黎.冇效率可言
2k 360hz.我估真係要4080 4090級

你預算大概幾多
最平地推到
同埋最緊要係.ippc呢把noctua真係好舊

舊設計.無論扇葉定係入面個電機都係好舊

現有3000轉.silent wings 4 pro好太多
13900k在旺角定深水埗?條撚已經準備好
全部今晚9點開賣?
係.今晚.有三粒

13600KF Tray $2399

13700KF Tray $3099

13900K Tray $4799
冇咩問題
好問題.而家d ITX裝風冷好有問題,因為VRM同M.2頂得太勁

就算Noctua都冇咩cooler裝得落
加埋大約有幾多貨到
K KF 有甚麼不同的?
4千蚊不如用雙火牛好過
今個月底或者下個月頭
要等一兩日
13900K最好就真係水冷
2k 360.假設你要用4080 4090.你起碼要兩萬幾
想砌部無風扇htpc嚟睇4K HDR電影,請問有咩建議?
想問下意見 本身諗住13700k/kf
依家心思思諗緊上唔上埋 13900kf

Rog z690-a ddr5
Corsair dominator platinum 6200 c36
Thor 1200w
3060ti 遲下諗住上 4090
Ryujin ii 水冷

都係睇戲打機為主
應該全港都有.只係每間都唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞