我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 39 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
33 Like 8 Dislike
要砌機
其實你測試果啲硬件,係廠商"送"定係"借"俾你 (或者其他youtuber),
通常呢啲硬件洗唔洗還?

我見有啲科技類youtuber 成日都有新野測試,如果唔洗還 咁咪好多貨塞係屋企
有d係.有d唔係
你呢個問題.問得好好.我可以詳細答你Media呢一行業

有好多真廠商直寄既.例如AMD呀.NVIDIA呀.呢d真係最大型既reviewer.真係佢地大型廠直派.我所知係送的

而非公個d.其實就好多種玩法.睇關係.有d係送.有d係借

我以前有d甚至係自己真金白銀買返黎自己測試

例如我giga 個張4090.係借的.要還.

有d底板就借.有d係送俾我

係架.所以你見到有d youtuber後面d架.係成堆硬件.個d唔使還啦

有d就再做得細既.可能甚至係同相熟店鋪借都仲聽過

當然最終件貨點處理.我唔知
件貨會當全新賣出去
三個月之前係你到砌左部機但冇砌埋顯卡
諗住等埋4090再買 點知宜家變左限砌機
想問可唔可以補買卡
張單 220704000226122
好似張gigabyte 4090 俾悠二拆到散晒,好難當返新卡賣架
你有冇諗過你個機箱唔夠大 放唔到4090
夠擺
咁呢隻tt or其他sfx atx3.0牛有無期諗住下個月頭砌ssupd meshroom s+4090,厚卡4slot mode淨係用到sfx牛
我之前有d係自費既評測硬件

我係平賣俾fd

佢地知我點玩.我半價俾佢.佢開心.我開心

當然件野係仲有保的.其實都work
TG PM我
哦.咁呢張真係唔係貨黎既.係giga真係放落黎香港既media sample

預左係點玩都得既
想問下悠二巴
如果個list 係配GALAX GeForce RTX™ 3060 Ti LHR (1-Click OC Feature),咁樣砌嘅話ok 唔ok?

1 x Intel® Core™ i5-12600KF BOX 行貨
價錢:$1,999

1 x ASUS TUF Gaming B660M-Plus WiFi DDR4 Micro-ATX
價錢:$1,329

1 x ADATA XPG SPECTRIX D60G (2 X 8GB) DDR4 3200MHZ C16 RGB — TITANIUM
價錢:$460

1 x Gigabyte AORUS Gen4 SSD 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,399

1 x [10月優惠]Antec High Current Gamer Gold Series HCG 850W 80 Plus Gold Fully-Modular (砌機減$20)
價錢:$928

1 x ASUS Prime AP201 Micro-ATX - Black
價錢:$599

1 x [9月優惠]Valkyrie GL360 ARGB 360mm CPU Liquid Cooler - Black
價錢:$899

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $7,693
https://www.faroll.com/customize#MjA3NSwyMTI4LDQwMTksNDc5OSw0ODgxLDU1MTEsNTc5MQ
已經傾緊入

但係唔係下個月頭到貨就......

要再度下

OK.記住你meshroom S
RAM用返平d

之後就其實可以諗下.等多個幾星期用13600K[soasd]

火牛我自己會用fsp g pro 750w

你可以下星期頭再問我list
你會玩咩解析度同hz先
我買過 C8DH 同 Gene,兩次都見塊板冇袋入住,個袋喺塊板嘅底墊住,究竟係畀人攞嚟做過 sample,定係純粹啲貨落到舖頭,staff 都會開嚟睇下外觀有有問題
*有冇
一定係20號之後既事

因為13代.一定係20號後先會上市

你預一星期到
asus呢兩塊.係真係冇膠袋的

asus高階板真係一塊膠板蓋住就算

呢個係真係我覺得難分一手定二手
PM左 Thanks~
諗住玩2K 144hz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞