我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 39 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
33 Like 8 Dislike
如果要用呢條線
HX1200用 Single 定 Multiple Mode會好啲
我覺得single會好d
係咪嗰d mon頂有櫃,電腦放右下角勁撚小位嗰d檯
今時今日仲值唔值顯示卡5700xt升6950xt 定等7系再戰幾年
用緊8700k+z370
5700xt =6600xt = 1080p特效全開冇問題
你唔轉2k mon真係可以玩多兩三年
使唔使加塔散
老閪都加
原裝散熱=辣殺
yes
睇你會唔會追求更高畫質
想請返悠二如果我用途改做$4000-$4500
主要文書、睇2K-4K、淨係打巨商
16gb ram、m2 1TB,要側透防塵機箱
用返你3個禮拜之前出嘅呢個LIST有冇野要執?
1 x Intel Core i5-12400 BOX 行貨
價錢:$1,530

1 x [9月優惠]Gigabyte B660M DS3H DDR4 Micro-ATX
價錢:$830

1 x ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$420

1 x [9月優惠]KLEVV CRAS C710 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$560

1 x FSP HV PRO Series 550W 80 Plus Bronze
價錢:$349

1 x Tecware Flatline Mini Tempered Glass Micro-ATX - Black
價錢:$309

1 x Thermalright AX120 Assassin X 120 Refined SE CPU Air Cooler
價錢:$149

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $4,227
https://www.faroll.com/customize#Mzg1Myw0NDQxLDQ4OTMsNDkxMCw1MDQyLDUyODEsNTM1Mg
想就梗係想用緊lg 95r
但又好似唔變得幾多
你d熱氣散唔到會變焗爐
你可唔可將電腦放檯面
真係唔得而主機又勁hi熱,唯有開風扇吹撚住部機
10cm我覺得ok既

熱就一定熱d

但我覺得未熱到會真係離譜
咁我11月先黎買
同埋其他硬件咁砌係ok? 850w牛新卡都夠用?
3年就壞機,開機兩三秒會自己關機
換過部囉!
咁快就換
有幾快 差唔多啦
依家砌12代抵到爛
部機係邊買架?
爛左又要換
你好呀今次都想問條迷你機箱for老母睇youtube 同睇Netflix ,未接觸過細機箱唔係咁知價,想問2000左右搞唔搞到?
如果用途淨係睇youtube同netflix既話
Google Chromecast with Google TV
想問下Z790 Maximus Hero 用唔用到7600?
我都叫我阿媽睇電視㗎喇,但係佢淨係想用電腦慣咗個滑鼠撳嘢方便啲,教咗佢鏡像輸出嗰啲都話唔好方便,所以想要電腦所以上嚟問一問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞