我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 39 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
33 Like 8 Dislike
用電視睇幾好又有老花睇住個電腦螢幕大極都有限,不過佢慣咗用電腦所以真係冇計
你係自己砌定係?
檯面係玻璃,壓爆左就頭痛了
我可以OK

反正你巨商呢個比較要求低既game.intel iGPU應該夠

你用緊27gp95r的話

其實5700XT完全唔夠架喎

畫質同順暢度都差好遠
想問7200同7600呢兩條GSKILL ram代理幾時返貨?想趕起21號出13900K同Z790一出就有得用
細機箱是不是散熱會沒有那麼好的?
如果你轉4090.我建議1000W

可以考慮用FSP
係唔係起我到砌

如果係.搵左我客服先.放心.我地有保養
問多兩樣就今晚落ORDER
1. 呢張LIST如果遲下加張2060級數嘅顯示卡都夠做?
2. 用Gigabyte B660M DS3H DDR4 Micro-ATX呢塊板比起MSI H610M BOMBER DDR4 Micro-ATX有咩優勝?
因為我見$42XX你係推B660M,反而$6XXX你就推B610M
你呢期咁棒場入黎

入多d黎吹水
搵個fd幫手/俾五百蚊搬運抬去垃圾站,買過新
如果真係砌機的話 最平 3000幾
應該ok既 盡快落
唔係呀.你地係咪5年內壞左都有得換
二哥 想問 asus rog strix 3060ti 仲有冇貨?
我知60ti買咁貴好戇鳩..
4399 比多小小買rog 3080
我都想,原因我只係要求打機2k 60fps,心理作用又想散熱好同埋我火牛得650w
其實7200就應該冇問題

7600都應該冇問題.但實際得唔得就要試

我估得既機率大過唔得
sg13最大問題係只有前面吸風
你地又唔入sg16
7600 應該最快月底

7200我訂左少少.應該最快今星期尾

唔一定.細機箱都可以散熱OK

不過你有冇例子.想問邊隻細機箱
1.
可以
2.
b660 chip好過h610既

d List我等過多兩三日我都全面改一改黎執
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞