我是悠二,你問我答,電腦砌機討論 ( 39 ) - Yujihw 重生了 新砌機List 黎緊大量開箱評測文

1001 回覆
33 Like 8 Dislike
分開的

不過我根據我消息下批CPU.會起11月頭至中會返

4090多數都係咁

即係其實連我自己身為店鋪角度睇.10月基本上係搶先玩.唔多貨

全面d既應該係11月
悠二巴,想問13代i5有無得訂,消費券就到期,想俾住錢先
收到你
全部13999
搶錢
呢個反而問題不大

好過i9

你可以TG我訂
起碼叫冇炒.間鋪冇炒
知道
悠二想問今晚9點會唔會顯示埋13900K既價錢
因為你之前講過話今晚得137同13600K
但係咪都至少會有個價錢顯示到 (缺貨)咁樣?
想問下如果都係打下槍Game APEX OW2 咁
用緊21:9 1440p mon
應該用12代+4090 定13代+4090
定用翻3080/Ti 已經夠?
上面有啦
平凡巴

我見你應該起我group.所以.之後等我上水再講
都會既.不過其實我上面講左價錢
3080應該都足夠

要唔要我出個list俾你

我自己都係用緊3080 21:9 1440p mon 玩apex.冇問題
ROG.都要下個月.13900K比較多貨d都要11月.睇你想唔想訂.

FX冇可能的了.要12月

同埋如果佢用360排.裝唔到ROG
本身用緊9700k+3080
依家想升級CPU 到13700k
老母板Z690同Z790會唔會好大分別
打算個list 等埋13900k裝落去 悠二可唔可以幫手睇下
1 x Intel® Core™ i9-12900K BOX(行貨)
價錢:$4,380

1 x Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX DDR5 LGA 1700 ATX
價錢:$2,199

1 x Kingston Fury Renegade RGB 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 Mhz C32
價錢:$2,099

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$799

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$1,620

1 x [10月優惠]FSP ATX 3.0火牛配4090顯示卡 減$200
價錢:-$200

1 x Gigabyte AORUS GeForce RTX® 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X (缺貨)
價錢:$16,599

1 x (預訂) [網店獨家發售]FSP Hydro G Pro 1000W 80 Plus Gold Fully Modular ATX 3.0 PCI-E 5.0
價錢:$1,399

1 x [10月優惠]Lian-Li LANCOOL III Mesh RGB Tempered Glass E-ATX - Black (送Dust Filter Kit)
價錢:$1,230

1 x [9月優惠]Valkyrie GL360 ARGB 360mm CPU Liquid Cooler - Black
價錢:$899

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $31,104
https://www.faroll.com/customize#NDc4Miw1MDcxLDUwNzIsNTc5MSw1ODU3LDU5MDMsNjA4MCw2MDgzLDYwOTUsNjEyMQ
咁有冇其他機箱推介
唔大分別.絕對可以考慮z690清貨平價個d.但z690 ddr4好少清貨.多數都係ddr5

你都係用緊ddr4 ram.考慮都可以買平既z790 ddr4都得
問題係冇錯.要等卡返貨
lancool iii
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞