[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(343) AMD Intel新CPU發佈 高階砌機10中後再睇

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
我指如果姐.其實我好少介入呢d事

起碼20件RMA事件.我應該都冇介入一次
悠老闆 關於訂單220708000106181
我有啲野想問幫我砌機同重裝window果位同事
可唔可以麻煩佢contact下我
所有店鋪問題.請自行聯絡店鋪,不要在此Post詢問
用緊970行1080p 60hz

頂唔順想換高啲hz嘅mon
但又想等4070唔換機住

而家買住2k 144 mon先
夾硬行1080+144
啲畫質會唔會差到接受唔到
Sor問錯po
請尊重下腦場文化

想問 用緊850w gold 7700k 加 3080夠電? 3080係唔係要2條獨立8pin? 3070ti一樣要2條8pin?
夠電.

最好獨立插啦

你850w應該係有線獨立插的
靜啦
我都話amd次次出品都會劈價
早買早享受

建議勁平2手收部 144hz 玩住先
又係H4,你老母真係幾唔得閒。

又行緊白卡員工條路,成班CS都又匡智又戇鳩,炒晒佢啦
我都想振興本地經濟,不過香港仲有邊間代理係正常
我要求好簡單,知道咩係CS同識得MSRP點解就收貨
聯強
抵撚死買聯強貨gigabyte咪無事
求$3000-$4000,文書機list,唔打機
剩係上網睇下野
gigabyte 底板又真係幾垃圾吓
https://lih.kg/2421737
咁樣已經好夠
1 x Intel Core i5-12400 BOX 行貨
價錢:$1,530

1 x [9月優惠]KLEVV CRAS C710 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$560

1 x [9月優惠]ASRock Deskmini B660 WIFI Barebone (送KLEVV So-dimm 16GB 3200一條)
價錢:$1,899

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $4,069
https://www.faroll.com/customize#NDkxMCw1MDQyLDU2MTU
不割🙏
想自己砌13600k +b660
但係咪要有12gen cpu update左bios 先
叫商家update
買嗰陣同鋪頭講可以幫你update埋bios先俾你,或者有啲底板唔使cpu都可以flash bios
你邊塊b660
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞