[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(343) AMD Intel新CPU發佈 高階砌機10中後再睇

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
唔使諗 唔會買90ti
你試過
想問其實laptop同desktop nuc效能差得遠唔遠
本身有部5600u
諗緊買部4650g nuc會唔會實用d
用緊laptop覺得都係有d慢同埋laptop駁mon都係唔方便
u系列個班性能其實麻麻地

如果你真係想買nuc.不如考慮砌部deskmini?

都好細隻.已經都好勁
OIC 我仲以為10月前就過期
LIHKG授權產品新產品.今次係啤牌
法奧Dee王

抽水作品
下次幫襯先買!
帶去同藍絲親戚玩
咩spec,如果cpu唔係太差的話應該二手有人要的
黎緊農歷新年同班親戚講.喂.我地唔好打麻將啦.玩下啤牌.我帶左副特別野黎

之後一野放落枱面打開哂
自抽
古董嚟,冇人會要
大家覺得 i5-12600kf +z板 +3600 ram定 i7-12700f+b板+3200ram好 價錢差唔多
我自己的話.呢個價位.唔係急用的話.我會13600K + 最平最平個塊z790 + 3600MHz ram
明愛再生電腦

員工優先使用
當然.應該都會貴過你個兩個選擇.可能係幾百到一千咁

z790最平都要1700-1800

13600K應該賣街.估計2500

13600K.始終K CPU.我會加隻好少少cooler,可能係300-400

12600KF其實我就一定唔會架啦

咁i7 12700F 2400幾蚊到

最平B660夠玩既.大概900-1000

12700F用最平百幾蚊ax120 se夠壓
好急 就嚟走 想呢幾日砌到 屋企部舊電腦壞咗開唔到機
OK....咁你睇下我594個回覆

其實你走到外國都可以買既.13代

當然你要急用電腦的話.就另計
又唔約我
1 x Intel® Core™ i7-12700F BOX 行貨
價錢:$2,460

1 x [9月優惠]Gigabyte B660I AORUS PRO DDR4 WIFI 6 Mini-ITX
價錢:$1,520

1 x Corsair VENGEANCE® LPX 32GB (16GB X 2) DDR4 3600 MHZ C18
價錢:$899

1 x [10月優惠]Kingston KC3000 Series 1TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4
價錢:$799

1 x [10月優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 3060 Ti WINDFORCE OC 8GB GDDR6 (可單買或砌機) (送AMP 900 Mouse Pad)
價錢:$3,199

1 x Thermaltake Toughpower GF1 650W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$699

1 x Cooler Master NR200P Tempered glass or Vented Panel SFF Small Form Factor Mini-ITX - White
價錢:$730

1 x Thermalright PA120 Peerless Assassin 120 SE ARGB CPU Cooler - White
價錢:$329

Total: $10606

改改下 呢條list perfect? 用呢塊板係因為我要wifi快啲 我舊電腦個windows同舊電腦個hhd係咪無得用翻
可以用返 nr200p裝到hdd
玩4k3080ti夠唔夠
係咪等埋13代cpu出機會好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞