[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(343) AMD Intel新CPU發佈 高階砌機10中後再睇

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
meshify 2 mini 散熱好d.始終airflow網面設計

define 7 其實散熱好一般.不過有d鐘意呢種低調樣
[10月優惠]Gigabyte AORUS GeForce RTX™ 3080 MASTER 10GB GDDR6X (可單買或砌機) (送AMP 900 Mouse Pad)

睇返返貨後 5699$呢張最底
放棄PNY
機箱唔熟 建議你爬多啲台仔開箱文再揀
唔好引我幫你清貨
我真係會唔要tuf而要呢張

拿.我冇貨要清呀.係代理返左貨.有人要.我先會入
如果13900k+張4090嘅話要用幾大隻牛先得
同價, 機箱又擺得落的話,
梗係入旗艦啦, hands down

(想砌 itx 既我飄過)
其實1000應該夠

你想再好d就1200

可以買最新atx 3.0個d.對而家d新硬件突然有一下高用電會好好多

FSP 香港有了
本身用緊seasonic1000牛了 諗緊如果換4090要換牛 就唔換4090算
個lcd mon 真係搶手
咁我覺得唔使換.夠做

冇牛情況下.有新牛緊係買新牛.特別係高階

你有牛.而且都係高階卡.我覺得可以唔使
好 再執執張list 出埋消費券就落單先
我兩個case揀 都係因為define 7 個外觀幾吸引我
但meshify 2 睇過好多都話散熱好d
所以掙扎緊
想砌新機,不過而家咁多野都係啱啱發佈,但係消費券又就到期,想問下有咩parts可以買定先,目前想買13代的i7
Giga新一代底板都有LCD Mon.不過真係得貴個塊xtreme先有.
我個人會meshify . 而家d硬件真係幾熱下

不過無論你最終選define 7mini定係meshify 2 mini.我係建議再加多少少風扇.因為佢兩隻都係前後得一把

你可以加多一兩把風扇.可以考慮silent wings 4 120
直接10月底13代上個時先一次過買
5k 不了
5k食到好多餐兩餸飯了
Define sell 靜
Meshify sell 散熱
仲有個低階啲既 pop air mini 可以諗諗
牙石係咪仲未有水冷版嘅消息
想知佢係240定360排
官網搵過都係冇
Display card asus vs msi vs gigabyte邊個好啲
岩岩再一次問ASUS.未有
每間都有 3,5,7 個款
你講高中低邊一級先?
睇價位

好似呢期3080咁

aorus master 3080.giga最top個張黎.同級人地可能得msi ventus .最low個張

一係你就俾多幾百蚊.6250蚊有ROG 3080

所以睇你想買咩級數既卡先再決定
高:3080打上之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞