[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(343) AMD Intel新CPU發佈 高階砌機10中後再睇

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
頭5000去到10月31日
點解開始有人賣卡用公司倒閉做藉口,礦公司算唔算公司,之前記得好似班礦狗會註冊個公司地址直接問代理拎卡,到時你問佢點解賣礦卡,佢就會話礦公司正常使用未姐係挖礦

岩岩返到屋企
發現左樣野
我機箱係ATX機箱
但塊板係ASUS TUF Z390M-PRO GAMING (WI-FI) ATX
想問下圖中圈住果個位係咪會頂住左張AORUS 3080
諗住聽日出埋消費券 就落單
4k 60hz mon 玩d 3A game 條list都執左一兩次
睇下最後仲有無嘢要執

我覺得OK.冇咩改
唔會頂住

你呢張matx條pci-e起最頂.OK的
召喚大碌JJ
Okok
建議去睇下

悠二巴可唔可以順便睇下呢條 o唔ok

https://uk.pcpartpicker.com/list/fpvXFg
想問部電腦幾個月無開之後依家開唔到 係完全無反應個種 打開見到主機板有著燈 係過到電 但就係無反應 無bibi聲 乜都無 有無咩方法可以知咩事 定要全部嘢拆哂佢試
應該有啲L頭既線,
可以 load 低佢?
我唔熟英國.但我自己會用平d cpu cooler.12700F冇必要用咁靚

ram用返3200就OK

同價睇下3080 有冇其他型號.ventus麻麻地
唔該哂
其實我唔oc係咪12700F 就夠
Asus ROG STRIX GAMING OC V2 會唔會好d?

就咁睇好似全部都係直頭既線黎
絕對

睇過reddit
一個報稱game dev 話
如果無需要多工 (剪片,Ren野)
12700 係over-spec
係好~~~~~~d
真係唔識睇 我都係睇錢
有冇邊隻最抵
睇你信唔信yt review

有話gainward phantom gs, Pamirs gamerock oc 好過 gigabyte gaming oc, msi trio
*palit* gamerock

damn auto-correct
應該無問題,4slot啫啱啱好唔會頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞