(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區175 新手問野請睇#1

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
飲有碼d聖水
可能for頭幾年同有D人做左好耐到覺得有平台期, 但其實動作同穩定性仲未做得好

不過佢哩個表1日分2part係咪代表上下晝2練定其他意思又冇講清楚
下星期開始試下玩一排5x5實測下先
post完就明左 原來係上下2個plan
用我條丁黎box squat
我都係bp 80%1rm開始 左邊front delt痛
做呢個動作會痛
是咪左邊rotator cuff有問題
平時要用massage ball去按
呢方面我都有相同見解,從當初知道搞個Miss Booty已經屌一聲
擺明係監硬開新項目,食多d報名費
搞到其它項目參賽者連少少台上個人展示時間都唔夠
出場擺兩個動作,就被領場員揮手趕走
參賽果個冇癮,睇果個都冇癮
佢2017年已經贏過Olympia asia men's physique級別冠軍
thx ching 我試試佢先
計埋等車 都~20mins
首先你知唔知rotator cuff 啫係咩肌肉?
單純睇你話收唔實scapula ,剩係諗到你會借前膊推,想像唔到你rotator cuff 邊條肌肉痛
你成身汗,咩住一大袋嘢,仲要leg day/返完工操完,屋企樓下有尖係幾美好嘅事
做gym第一件事係屋企附近有間gym
唔係真係做唔長
以前做gym一定要搭半個鐘-一個鐘以上先有間好少少既gym
堅持最重要
換屋囉
搬去北角go24上蓋荃新天地
點解大H食咁少都咁大隻
因為飲左戰神whey,著左teamjoined再用teamjoined腰帶

各位叻槽巴打都可以試下
勇者無惧,行得正企得正,驚閪咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞