(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區175 新手問野請睇#1

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
有冇人有食開kilo calo呢個牌子既即食雞胸肉, 味道如何??
淘寶
炸雞走左皮 其實都ok啦
咪都係雞胸 加少少油
新手其實是咪差不多?
因為我腰傷,戴belt做deadlift 條腰真係無咁痛
有冇上面啲師兄分享下點樣cut ?
小弟 176 86kg bf20% mm around 61-2kg
想cut 但係唔想跌太多肉量
同埋有冇keep 相同 volume ? 唔該晒
淘寶search ,BD power up,鹿晨輝開嘅,買278人仔果條

我有學生用緊,正過bc shop果條$510 Heavywear又平啲
其實想問下各位師兄,如果目標係肌肥大做8-12RM,建唔建議做裝備撚
我自己覺得戴咁多裝備(腰帶,護腕,護膝etc)好似會令到無裝備既時候唔識得發力,同埋每做完一set 就腰拆過再戴過,因為cool住好辛苦
有無人ig fb好多有間賣t shirt既叫true classic既廣告
定得我係咁?
就算冇玩過比賽,食操訓做足五年以上,應該都識分邊啲係real 同fake natty
我全部都係lululemon 廣告
squatwolf成日彈出嚟
裝備係用嚟保護你唔好盲目相信咩做好動作先帶裝備,一陣你傷尻左,你搵返嗰條友對質都冇用

我無論high reps low reps都會用

腰帶、護腕、護膝、鴨掌,呢四樣係最基本嘅裝備,一定要有,淘寶執齊一套就得
每日自已做唔洗錢, 同洗錢俾人幫你一個星期做1-2個鐘
又教人偷偷地同其他ching交換體液
做到front lever應該可以weighted pull up 60-70% bw
我係sbd usa官網買左軍綠deadlift socks,問過香港話唔會再番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞